Friday, December 23, 2016

Nak Beli Vivix Murah?

Assalamualaikum w.b.t ...

Salam Jumaat semua....

Diharap semua baik sahaja ye. Kesihatan Cik Dee hari tidak berapa memuaskan. Maklumlah musim hujan kan...

Hari ini Cik Dee kongsi rahsia uollsss boleh beli Vivix dengan harga M.U.R.A.H πŸ˜†

Uollssss nak tahu ke?!

Caranya mudah sahaja, uolllssss wajib jadi AHLI SHAKLEE lah... 😁 Confirm dapat murah...

Berapa murahnya?






Ehehehehe...

Itu rahsia ahli Shaklee sahaja... Nak cuba? Isilah maklumbalas di link ini πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡



Okay? Cik Dee tunggu yer...

Wednesday, December 21, 2016

Vivix di Bentong Raub Karak

Assalamualikum w.b.t uolllsss

Apa khabar uollsss hari ini?

Ahaa Cik Dee nak cerita lagi yang kalau uolllsss teringin nak cuba Vivix yang terbaik sangat ini... Meh Cik Dee nak bisik-bisik mana nak cari Vivix di sekitar Bentong, Raub dan Karak...


Emm apa kata uollsss yang di Bentong, Karak atau Raub, ataupun yang berada di sekitar lebuhraya tu nak cari Vivix tu dail nombor ni :

0194060504


dan simpan, kemudian buka WhatsApp, refresh contact jumpa nama Cik Dee, klik la chat yer... Habaq terus je kat Cik Dee naaa... Inshaa Allah tiada halangan Cik Dee terus zasss hantar pada uollsss tau... πŸ˜‰

Simpan nombor ni ye....

0194060504

Monday, December 19, 2016

Sirap Ajaib Untuk Kurus

Assalamualaikum w.b.t semua...

Apa khabar uollsss?

Hari ini dalam kesibukan Cik Dee ni kan, πŸ˜‰ Cik Dee nak share rahsia kurus. Ahaaa siapa tak nak kurus kan? Tapi bagi Cik Dee bukan kecil besar tu jadi ukuran, yang penting sihat dan ideal...

Mesti stress kan kalau jarum penimbang tu macam nak terkeluar? Ehehehe.... ooppss jangan ada yang kecil hati pula ye...

Ini Cik Dee nak tayang testimoni ni haa....


Woww!!!!

20kg dalam masa 2 bulan tuu... Berbaloi tau! Badan sihat, kurus, KULIT SEMAKIN CERAH dan BERSERI...

Uollsss tak nak keee?

Macam mana Vivix buat macam ni? Hehehe...kan Vivix ni boleh membantu mengembalikan metabolisma sel badan kita. Kulit cantik pula kerana Vivix mampu membina sel baru menggantikan sel mati yang menyebabkan kulit kusam, hilang anjal dan kelihatan tua.

Jomlah cubaπŸ’

Mai WhatsApp Cik Dee lekaih...0194060504 😘

Friday, December 16, 2016

Pengedar Vivix Kawasan Bentong Raub Karak

Assalamualaikum w.b.t uolllsss

Pernah tak uollss dalam perjalanan bercuti, tiba-tiba terlupa sesuatu?

Alamak...Vivix I'ollsss tertinggal dalam refrigerator la pulakkk


Aha, mai Cik Dee nak habaq naaa... Kalau uollsss ada di sekitar

BENTONG-KARAK-RAUB


atau uollsss dalam perjalanan ke Pantai Timur, uolllss boleh la roger-roger Cik Dee yer...πŸ˜‰

Inshaa Allah Cik Dee cuba supply kat uollss...

Usah malu usah segan Whatsapp / Call / SMS Hotline : 0194060504 πŸ’œ

Cik Dee memang standby jer Vivix untuk uollsss πŸ˜‰

Uollss ada di kawasan selain yang Cik Dee sebut? Emmm jangan risau, uollsss contactbjer Cik Dee, inshaa Allah Cik Dee cuba kesan untuk uollsss SID mesra empayar Wahmillionair...

No worries laa😘


Wednesday, December 14, 2016

Harga Sirap Ajaib

Assalamualaikum w.b.t uollsss

Selama ini kan uoolllsss, Cik Dee duk cerita je hebatnya Vivix si sirap ajaib ini kan?

Hari ini mai Cik Dee

Monday, December 12, 2016

Bagaimana Nak Beli Vivix?

Assalamualaikum w.b.t uolllssss

Salam Maulidur Rasul ye...

Hari ini kan, Cik Dee nak cerita short and sweet jer boleh? 😊

Kalau uollsss ada yang berkenan nak beli Vivix, mudah aje...

Uollss buka Smartphone uollsss tu, dan add nombor comel Cik Dee ni :

0194060504

Lepas tu uollsss Whatsapp la Cik Dee.

Insya Allah uollss confirm order with payment sebelum 1 tghr, esok atau paling lewat lusa mesti sampai.... Ehehehe... Mudah jer kan...

Emm tapi kalau ada yang malu-malu nak WhatsApp Cik Dee boleh la klik klik je di sini.

Bagi yang duduk sekitar Bentong, Karak dan Raub, uollss nk request Cash On Delivery pun boleh...cuma deposit RM30 sahaja untuk Karak dan Raub, dan RM10 untuk Bentong (kira Cik Dee akan tengok kawasan lah kiranya....hihi

Deals?

Mai la order.

LIVE LIFE HEALTHY & HAPPY

*Maaf gambar tak dapat upload πŸ˜‚ Stress iollss tau!

Friday, December 9, 2016

Vivix dan Percuma

Assalamualaikum uollsss...

Apa khabar hari ini?

Cik Dee kan, hari ini nak share 1 rahsia ni kan kalau uollsss beli Vivix Shaklee yang jadi aebutan ramai ini...πŸ˜‰

Hehe simple je Cik Dee nak berceloteh kali ini...😎 Uolllsss semua kan, mesti suka dapat free-free ni kan? Ehehe...

Eehhh bukan Cik Dee nak bagi Vivix free tau...😜 (Tapi inshaAllah suatu hari nanti ada rezeki lebih, Cik Dee nak buat contest yang hadiahnya adalah VIVIX!!! yeayyy πŸ™Œ)

Sambung semula free gift yang Cik Dee nak habaq hangpa semua kalau hangpa beli Vivix ni.

Pertama : PERCUMA KEAHLIAN

Ini kalau uollss beli 2 botol Vivix, automatically uollss boleh free registered sebagai ahli tahu.... Banyaaaakkk sangat kelebihan jadi ahli Shaklee 😘 Trust me, you'll love this!

Kedua : PERCUMA KOS PENGHANTARAN

Haaa yang ni, siapa yang selalu beli barang online ni mesti sukaa sangat dengar free poatage ni kann...

Uollss beli jer 1 Vivix, confirm dapat free postage. Berapa berat sekali pun barang uolllsss...
Ehehe tapi dengan syarat penghantaran melalui Shaklee lah..πŸ˜‰ Tapi uollsss jangan risau, semua boleh diatur...terutamanya kalau uollsss beli dari Cik Dee atau pun geng empayar Cik Dee, atau pun uollss jadi ahli melalui Cik Dee.. 😁

Ehehe itu sahaja lah kisah Vivix dan Percuma 😁

Hallu hallu Cik Dee ye kalau nak order Vivix ni di ElleHotline 0194060504 yer..😘

LIVE LIFE HEALTHY & HAPPY

P/S: Maaflah yerr kalau uollsss tak nampak apa2 gambar...πŸ˜‚ Cik Dee tak dapat buat apa dah dengan line Internet kawasan Cik Dee ni...huhuhuhuuu

Wednesday, December 7, 2016

Tips Cepat Hamil

Assalamualaikum w.b.t. semua...

Ada yang sedang bercuti ke uollsss? Atau 'honeymoon' sekali lagi ker...πŸ˜‰ Haaa... Ini la antara tips untuk pasangan yang masih mencuba untuk mendapatkan zuriat yer...
Nak lagi tips? Teruskanlah baca sampai habis ye uollsss...😘

Hari ini Cik Dee nak ceritalah sedikit antara tips yang Cik Dee jumpa untuk cepat hamil...

Kesuburan biasanya dikaitkan dengan masalah kesihatan, pemakanan dan gaya hidup diri dan pasangan. Jadi untuk mengatasi masalah kesuburan ini, pertama sekali, uollsss perlu lah jumpa pakar bersama pasangan untuk mengetahui tahap kesihatan masing-masing.

Jika doktor atau pakar telah mengesahkan bahawa uollsss dan pasangan tiada masalah kesihatan, kemudian barulah boleh ikut dan cuba tips ini...

CUBA DAPATKAN BERAT BADAN IDEAL

KAWAL DAN UBAH GAYA PEMAKANAN

UBAH GAYA HIDUP SIHAT

KERAPKAN BERHUBUNGAN INTIM TERUTAMANYA KETIKA WAKTU SUBUR

JAUHKAN SITUASI STRESS 

LUANGKAN MASA BERCUTI DAN BERBULAN MADU

DOA DAN BERSERAH KEPADA YANG MAHA PEMBERI



Monday, December 5, 2016

Mana nak dapatkan Vivix?

Assalamualaikum w.b.t semua....

Lama sungguh Cik Dee tak update blog kan?

Beberapa entry sebelum ini pun tak berapa lengkap.. Maklumlah Cik Dee duduk jauh ke dalam sikit πŸ˜‚ huhuhuuuu..... Dan di pejabat pun line Internet agak bermasalah di musim-musim hujan ini.... Ampunkanlah kekurangan Cik Dee ni ye...

Kalau yang mngikuti Cik Dee mesti perasan dah banyak entry mengenai Vivix kan? Of course lah...sebab Cik Dee tahu ramai yang mungkin perlukan Vivix ini sooner or later, kan? Jadi, hari ini Cik Dee nak mudahkan uollss lagi ye, nak cerita mana uolllss boleh dapatkan Vivix ini. 




Cara pertama : 



Klik sahaja πŸ‘‰ Sirap Ajaib Shaklee πŸ‘ˆ

Uollss yang beli melalui link ini, dan perlukan khidmat nasihat bolehlah Whatsapp Cik Dee yer...sertakan bukti pembelian dengan screenshot invoice ke, bagi alamat penerima ke atau snap gambar kotak yang uollsss dapat masa terima Vivix tu... πŸ˜‰


Cara kedua : 



                                +60194060504


Haaa Whatsapp jer la Cik Dee yer... Siapa ada Telegram pun boleh πŸ˜‰  ,nanti Cik Dee tepek link. Nak SMS / Call pun boleh. Inshaa Allah kalau Cik Dee tak ada masalah Cik Dee reply...

Cara ketiga : 


Facebook Cik Dee : 
Page : 

 Haaa... Macam mana? Cukup tak maklumat yang Cik Dee bagi? Kalau uolllsss nak C.O.D di tempat uollss pun Cik Dee boleh usahakan cari untuk uolllsss... πŸ˜‰ Networking kami luaaasss...


Tapi kan...kat mana pun uolllsss beli, pastikan yang original dab melalui SID yang sah ye... Maksudnya yang boleh beri konsultasi terbaik kepada uollsss....




LIVE LIFE HEALTHY & HAPPY 😘



Friday, November 25, 2016

Jenis-Jenis Kanser

Assalamualaikum w.b.t

Kanser? Dengar sahaja perkataan ini sudah pasti terlintas di fikiran pengakhirannya adalah kematian...

Namun begitu seperti yang telah disebutkan oleh Allah s.w.t bahawa setiap penyakit pasti ada ubatnya kecuali MATI. Jadi jika didianogsiskan kanser, usah putus asa...

Jom Cik Dee bawa kita kenal jenis-jenis kanser yang telah dikenalpasti.


Monday, November 21, 2016

Kenali Kanser yang Menyerang Wanita

Assalamualaikum w.b.t uolllsss


Maaflah agak lama Cik Dee tak update kan... Cik Dee tak berapa nak sihat 😷  huhuhu semoga ia menjadi asbab penghapus dosa Cik Dee.

Bercakap tentang sakit ini kan... Penyakit yang paling ditakuti pada zaman sekarang ini ialah kanser bukan? Jadi, kali ini Cik Dee nak share lah sikit tentang kanser yang majoriti penghidapnya adalah wanita.

Antara yang Cik Dee dapat kumpulkan maklumat, kanser utama yang menyerang wanita ialah kanser payudara. Kemudian diikuti dengan kanser yang menyerang bahagian reproduksi wanita iaitu kanser serviks, kanser rahim, dan juga kanser ovari.

Ada 1 lagi kansrr yang berkaitan dengan sistem reproduksi wanita iaitu kanser anggur (molar) atau kariokarsinoma. Fuuhh terbelit lidah menyebutnya kan...tapi, sahabat wanita sekalian, tolong ambil tahu yer...

Istilah "korio”  diambil dari vili korionik (”chorionic villi”) iaitu salah satu komponen uri manusia. "Karsinoma" pula merujuk kepada kanser yang berasal dal sel-sel epitelial. Disebabkan kanser ini mempunyai atau berasal dari salah satu komponen uri atau plasenta maka salah satu ciri khusus kanser ini adalah ia boleh menghasilkan hormon HCG (”Human Chorionic Gonadotrophin”) yang sangat tinggi malah lebih tinggi daripada wanita-wanita yang hamil. HCG ni lah yang menandakan wanita hamil, kalau uollss nak tahu...

Penyakit koriokarsinoma ini boleh berlaku kepada sesiapa yang pernah hamil termasuk kepada wanita-wanita yang pernah mengalami kehamilan molar. Tidak seperti kehamilan molar, koriokarsinoma boleh berlaku di mana-mana organ badan seperti hati, limpa, paru-paru, tulang belakang dan otak. Malah, koriokarsinoma  boleh juga terjadi di dinding rahim. 

Selain yang Cik Dee dah sebut, ada dua lagi jenis kanser yang menyerang wanita iaitu kanser paru-paru dan kanser usus dan rektum yang sebenarnya menyerang lelaki juga. Wanita juga terdedah dengan kanser kulit dan luekimia.

Jadi, dah tahu jenis-jenis kanser yang serang wanita ini, Cik Dee nak share lah sikit cara pencegahan untuk kita kaum wanita ini dari berisiko menghidapi kanser ini.


  • Kenali dan fahami tubuh badan kita
  • Tumpuan dan perhatian pada sebarang perubahan pada badan anda
  • Tidak merokok atau berhenti merokok
  • Kurangkan atau hentikan pengambilan minuman beralkohol.
  • Kurangkan pengambilan makanan dengan lemak tepu atau lemak trans
  • Bersenamlah sekurang-kurangnya 30 minit sehari
  • Sekiranya berkulit cerah atau kurang pigmen kulit, hadkan pendedahan pada cahaya matahari
  • Hentikan tatacara serta gaya hidup seksual secara bebas
  • Lakukan ujian tertentu yang patut dilakukan pada umur serta julat tahun tertentu
  • Lakukan pemeriksaan kesihatan secara berkala
  • Banyakkan makanan berserat tinggi, antioksidan tinggi, dan makanan yang kurang diproses.
Untuk cara yang akhir tu, Cik Dee cadangkan mulakan ambil Vivix ni... πŸ˜‰πŸ‘ Ye laa kita usaha mencegah sebelum terjadi... Vivix ni nanti bukan sahaja bantu cegah kanser, tapi boleh buat uollss terasa lebih muda, lebih sihat, lebih cantik, dan lebih yakin. Bila sihat, dah tentu oullsss gembira dan bahagia kan..?😘 

Macam ni... LIVE LIFE HEALTHY & HAPPY 😎

p/s : sorry sangat entry Cik Dee kali ini tak ada gambar. Tak dapat nak upload πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Line dah ok Cik Dee update naaa... 


Wednesday, November 16, 2016

Gejala Utama Kanser Darah

Assalamualaikum w.b.t uolllsss

Apa khabar hari ini? Kali ini kan, Cik Dee nak share lah sedikit pasal kanser darah. Mesti uollss tak familiar dengan nama kanser darah ini kan...

Jom tengok apakah dia kanser darah ini.

Kanser darah adalah kanser yang puncanya berasal dari sum-sum tulang. Sum-sum tulang merupakan organ penghasilan darah yang terdapat di dalam kesemua tulang dalam tubuh badan manusia.

Terdapat tiga jenis kanser darah:

1. Leukemia, kanser merencatkan pembentukan darah 

Kanser yang berlaku dalam darah dan sum sum tulang akibat penghasilan sel darah putih abnormal yang tidak terkawal. Bilang sel darah putih abnormal yang banyak ini meyebabkan badan gagal melawan penyakit dan menganggu proses penghasilan sel darah merah dan platlet

2. Limfoma, kanser yang memberi kesan kepada sistem limfa. 

Kanser yang menganggu fungsi sistem limfa. Sistem limfa berfungsi membuang cecair berlebihan dan menghasilkan sel imun untuk badan. Sel kanser ini berkumpul dan membahagi dalam nod limfa sekaligus menganggu sistem pertahanan bada

3.  Myeloma, kanser yang merosakkan plasma darah

Sel plasma adalah sel darah putih yang melawan penyakit dan menghasilkan antibodi. Kanser ini memnyebabkan sistem imun badan lemah dan mudah diserang penyakit.




Lemah dan sakit badan

Sakit dan lemah badan dan sering keletihan adalah antara isyarat bahawa fungsi dalam badan kita bermasalah. Sakit badan dan sering keletihan juga disebabkan oleh keadaan perubatan yang lain. Tetapi jika sering keletihan yang berlarutan dalam tempoh masa yangblama, perlulah segera berjumpa doktor. Sekurang-kurangnya ujian darah boleh dijalankan. Perkara seperti ini boleh menjadi cara pengesanan awal kanser. Jangan memandang rendah tanda-tanda awal kanser darah ini.


Pengurangan berat

Tanda-tanda awal kanser darah termasuk kehilangan berat badan yang cepat dan selera makan menurun. Penurunan berat badan secara tiba-tiba juga boleh berlaku kerana penyakit tiroid atau penyakit lain juga, namun jika mengalami penurunan berat badan dengan secara tiba-tiba, cuba secepat mungkin untuk berunding dengan doktor kerana penurunan berat badan boleh menjadi tanda-tanda awal kanser darah.


Ujian darah yang tidak normal

Jika keputusan ujian darah menunjukkan tanda penambahan sel-sel darah putih atau sel-sel darah merah yang tidak normal, perlulah segera berunding dengan pakar onkologi. Ujian darah keputusan yang tidak normal adalah satu isyarat awal kanser darah yang perlu ditangani secara serius. 


Pembengkakan nodus limfa

Tanda-tanda awal kanser darah boleh termasuk nodus limfa bengkak, diikuti dengan demam, keletihan, loya dan hilang selera makan. Apabila tanda-tanda awal ini dikesan, segeralah berjumpa doktor. Pembesaran nodus limfa tidak boleh dikesan dengan mudah, tetapi beberapa gejala yang disebutkan di atas dan diikuti oleh pembesaran nodus limfa perlu diberi perhatian serius.


Mudah terdedah kepada jangkitan

Tanda-tanda awal kanser darah dan juga mudah terdedah kepada jangkitan. Penurunan imuniti badan adalah disebabkan oleh kemerosotan sel-sel putih dan darah lain menjadikan tubuh badan mudah terdedah kepada pelbagai jenis jangkitan. Jika terasa  mentalami gejala-gejala ini, segera hubungi doktor dan melakukan ujian darah untuk mengesan 
keabnormalan awal.


Ok lah, kita dah tahu serba sedikit berkenaan kanser darah ini dan gejala-gejala awal yang mungkin tanda menghidap kanser darah ini, jadi segeralah bertindak ye...

Dalam kes sebegini, satu je ikhtiar yang Cik Dee akan cadangkan iaitu Vivix. Vivix mengandungi bahan yang mampu merencatkan sel kanser, dan melindungi sel sihat yang lain kemudian membina sel-sel baru.

Inilah dia cara Vivix bertindak. πŸ‘ Untuk kanser darah ini Cik Dee belum jumpa testimoninya, namun Vivix sudah terbukti banyak membantu memberi harapan kepada pesakit kanser, seperti ini :



Cik Dee tak mintalah kena penyakit-penyakit seperti ini, tetapi Cik Dee pun makan Vivix sekarang sebagai langkah pencegahan sebab dengan dunia serba segera sekarang, risiko mendapat kanser adalah lebih besar. πŸ˜–

LIVE LIFE HEALTHY & HAPPY


Monday, November 14, 2016

Indahnya Waktu Berpantang

Assalamualaikum w.b.t semua...

Apa khabar uollss...  Ada tak antara uolllss bakal menimang cahaya mata tak lama lagi? 
Apa perasaan uolllsss nak melahirkan, kemudian melalui fasa berpantang... Bagi yang pertama kali mahu melalui keadaan ini semua, pastinya macam-macam perasaan ada... Gementar, takut, excited, berdebar, nervous... Eh, berdebar, nervous dengan gementar kan ke sama πŸ˜‚ adeih.. apa la Cik Dee ni...hihihi πŸ™Š

Jangan nervous-nervous laa uolllsss... Patutnya uolllss happy dapat baby... πŸ‘ΆπŸ˜πŸ˜˜ Jangan terpengaruh sangat dengan cerita yang masa berpantang tu menakutkan... Cik ada nak bagi cara senang jer...

Yang dah kali kedua ketiga...yang ada masalah masa berpantang dulu-dulu pun boleh join share tips Cik Dee ni...πŸ˜‰

Lepas ni mesti uollsss nak mengandung dan berpantang banyak kali lagi πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Hari ini entry Cik Dee pasal ini...πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡



Cik Dee tak nak share banyak... Cukup uollsss makan 1 sudu Vivix setiap hari masa berpantang. Bukti hasilnya? Ini dia....



"Mie berpantang dengan Vivix, susu meriah, baby tak ada masalah, tak ada kuning (jaundice) langsung, ok sangat². Bersalin koyak banyak sebab baby besar... So Vivix terbaik... Baby 3.65kg... Pastu luka jenis lambat baik. Dalam pantang kena bentan, bleeding banyak, ambil Vivix terus tidur, esok bangun demam tak ada bleeding pun dah stop"

Uollss tengok... Bagi Cik Dee yang pernah bersalin dan berpantang ni, semua masalah yang disebutkan tu memang mimpi ngeri (nightmares) bagi semua ibu baru...πŸ˜‚

Tapi....

Semua selesai dengan Vivix sahaja!

Amazing kan? Bahagia sungguh masa berpantang berjalan lancar πŸ˜‡.

Lepas tu kan... Habis pantang uollsss mesti jelita macam Miss World πŸ‘Έ seriuos ni, Cik Dee tak bergurau...

Nak cuba? Mai Whatsapp Cik Dee cepat.. 0194060504

LIVE LIFE HEALTHY & HAPPY

Friday, November 11, 2016

Dapatkan Vivix secara Cash on Delivery Bentong - Karak - Raub

Assalamualaikum w.b.t uolllssss....

Entry sebelum ini Cik Dee dah bagi cara nak beli Vivix secara online. Cik Dee ada juga mention yang selain menggunakan pos atau khidmat kurier yang selamat, uollss boleh dapatkan Vivix yang awesome ini dengan cara Cash on Delivery atau dalam bahasa Melayunya, Tunai ketika penghantaran....

Ahaaa... Memang Cik Dee boleh je nak hantar kat uolllsss yang ada berdekatan kawasan Bentong, Raub dan Karak juga Bukit Tinggi jika ada permintaan...😎  Raub dan Karak juga terhad di kawasan bandar@ pekan ye

Cumanya, uollsss kenalah bagi Cik Dee deposit dulu yer... Hehe... πŸ˜‰ Melainkan kalau uollsss nak ambil di tol Bentong (selepas tol Bentong) atau di kawasan bandar Bentong... Haaa yg tu boleh dikecualikan yer....πŸ˜† Sebab tak berapa jauh dari rumah dan pejabat Cik Dee....😊 Alaaa jangan risau Cik Dee tak ambil deposit banyak pun...Cik Dee pun faham juga uolllsss... Don't worry okay??😘


Kalau uollsss on the way dari pantai timur ke Kuala Lumpur dan sebaliknya juga boleh juga nak rrquest COD kat Cik Dee, sebabnya Cik Dee memang duduk dekat sangat denga Highway tu..

Mana tahu uollsss nak balik kampung ke bercuti ke tiba-tiba nak beli Vivix ke, carilah Cik Dee yer...

Haa itu sahaja lah Cik Dee nak cerita pasal kawasan jajahan COD Cik Dee...

Kalau kata uollsss nak COD di kawasan berdekatan uolllsss yang Cik Dee tak dapat nak ke sana, uollsss inform sahaja dengan Cik Dee... Inshaa Allah Cik Dee boleh tolong carikan  SID yang cool dan comel-comel belaka seangkatan dengan Cik Dee...hehe  Cik Dee ramai ktoni-kroni tauuuu....πŸ˜‰. Dengan mereka uollsss boleh dapat konsultasi PERCUMA yang mesra πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Uollsss nak tahu apa lagi yang best tentang Vivix? Refer jer kat list entry Cik Dee tuuu.πŸ‘‰πŸ‘†
Hehe...


Whatsapp πŸ’ 0194060504 yer

LIVE LIFE HEALTHY & HAPPY

*maaf ye kalau tak nampak gambar yang Cik Dee tepek tuu....line tak berapa ok laaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Wednesday, November 9, 2016

Mana dan Bagaimana Nak Beli Vivix?

Assalamualaikum w.b.t uolllsss

Apa khabar uolllsss semua....

Kalau uollss ikuti blog Cik Dee kan... mesti uolllsss perasan kan banyak sangat Cik Dee cerita pasal Vivix ni... 

Nak cantik Vivix, nak kurus Vivix, nak sihat Vivix, nak bebas rokok Vivix, macam-macam lagi lah.... Kannn?

Hari ini kan, Cik Dee nak cerita secara ringkas jer ye macam mana cara nak dapatkan Vivix ni...heheh


Paling mudah, uollssa Whatsapp lah Cik Dee, nanti berdesup Cik Dee hantar kan...😎
Tapi yang sekitar Bentong, Karak dan Raub sahajalah setakat ini untuk Cash On Delivery...
Kos Delivery FREE jer... tapikan, kena ada deposit juga lah ye... Bukan apa, kalau tak rugi laa Cik Dee kalau uollsss tiba-tiba cancel 😭😭😭 tapi harap idak ler...uollsss kan pelanggan yang baik dan comel belaka πŸ˜‰


Kalau uolllsss yang jauuhh nuuuunnn di sana, Cik Dee boleh poskan jer. Jangan risau yer, Cik Dee sebolehnya tak guna Pos Laju, tapi Cik Dee guna direct khidmat kurier dari Shaklee jer.... Sebabnya kan... LEBIH MUDAH DAN SELAMAT tau.... FREE jugak!!!



Kalau uollsss malu nak Whatsapp Cik Dee beli direct jer kat sini laaa.... Klik kat bawah botol Vivix tu.... Tak payah pening- pening dah.... Hehe....






*Tak masuk link? Haaa sabar na.. jap lagi Cik Dee alter ye.. ade problem sikit ni...huhu

Nak COD juga? Haaa mai contact Cik Dee, Cik Dee carikan SID yang pro macam Cikk Dee yang berdekatan dengan area uolllsss naaa...πŸ˜‹

LIVE LIFE HEALTHY & HAPPY

Monday, November 7, 2016

Rahsia Kurus Dengan Sirap Merah

Assalamualaikum w.b.t uolllsss...

Apa khabar semua sahabat Cik Dee ni? Macam lama sangat Cik Dee bercuti kann?


Bukan bercuti sebenarnya...tapi Cik Dee terlalu sibuk dengan kerja hakiki Cik Dee seminggu yang lepas... Dan akhirnya...bolehlah Cik Dee bernafas sebentar...😳


Emmm baiklah, permulaan November ini Cik Dee nak buka entri tentang cara nak kurus! 


Pssstttt Cik Dee nak bagi ini πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡





Ahaaa percaya ke tak? Jangan tak percaya ye...ini bukan sebarang sirap yer...


Ini Sirap Ajaib punya 😘😘😘 apa lagi kalau bukan Vivix tuuu


Uollss tahu tak, sebenarnya kan... Cik Dee ada dah beritahu tentang Vivix ini boleh bantu kita kurus... eh, bukan kurus specifically, tapi BANTU HILANG πŸ‘‰ PERUT BUNCIT πŸ‘ˆ 

Ala...lebih kurang juga permasalahan lebih berat badan kan...

Tapi... Kalau minum sirap ajaib ini sahaja, tanpa buat tips berikut, tak jalan juga kot...





  • Lebihkan minum air masak
  • Lebihkan sayuran berdaun
  • Lebihkan buah-buahan segar
  • Makan dengan kuantiti yang kecil
  • Biasakan senaman
  • Kurangkan pengambilan GULA!


Uolllsss cuba laaa.... Try SIRAP MERAH AJAIB SHAKLEE ini dengan tips yang Cik Dee bagi tu... Simple jer kan?πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹


Mai Cik Dee cerita tang mana Vivix ni boleh bantu hangpa kurus naa... 😘

Dalam Vivix ni ada resveratol yang baaaanyak sangat yer...



Satu sudu Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama dengan resveratrol yang ada dalam 100 gelas wine merah tau... Dan tentulah Vivix ni tidak memabukkan sama sekali... 😁 Jangan risau yer...


Resveratrol fungsinya adalah bantu mempercepatkan kadar metabolisma badan dan seterusnya akan  menggalakkan penurunan berat badan.

Apabila metabolisme mula dijalankan secara optimum, sistem dalam badan akan membakar lebih banyak kalori, yang membawa kepada penurunan berat badan semulajadi. 

Ini boleh membantu uollss menurunkan berat badan, tanpa mengurangkan pengambilan kalori biasa secara mendadak dan ketara sehingga sering membawa kepada perasaan serba kekurangan.

Kemudian, resveratrol membantu uollss mengurangkan berat badan dengan memecahkan sel-sel lemak yang sedia ada. Ia membantu untuk memusnahkan secara semulajadi deposit lemak yang sedia ada dan dalam masa yang sama menggunakan sel-sel lemak sebagai tenaga. 

Ini bukan sahaja akan membawa kepada penurunan berat badan, tetapi kehilangan lemak jahat yang sebenar dan bukannya jisim otot dan tisu lain. 

Resveratrol juga menyokong penurunan berat badan dengan menyekat estrogen, yang dihasilkan secara semulajadi di dalam badan baik lelaki mahupun wanita . Apabila estrogen hadir dalam paras yang tinggi, badan akan menyimpan jumlah yang lebih besar lemak. Apabila hormon ini dimusnahkan, tubuh akan berhenti menyimpan lemak dan akan mula membina lebih banyak otot.

Jadi, apa lagi? Nak cuba Vivix ni cepat lah WhatsApp Cik Dee naa... 😍
Cik Dee nak bagi mystery gift ni 😎

Friday, October 28, 2016

Tips Kehamilan yang Sihat

Assalamualaikum w.b.t semua...

Apa khabar uollsss? 

Ada tak yang dapat berita gembira hari ini? Mana tahu dapat rezeki pertambahan ahli keluarga ke... Mesti teruja sangatkan terutamanya bagi yang dah menanti sekian lama...

Jadi, hari ini Cik Dee nak berkongsi beberapa tips untuk bakal-bakal ibu baru mahupun yang lama (maksudnya dah ada anak sebelum ini...hehe) πŸ˜‰

Semua ibu mahukan pengalaman kehamilan yang indah dan anak yang sihat dan selamat sehingga dilahirkan bukan? 

Oleh itu, dari seawal mendapat berita gembira, bakal ibu dengan sokongan bakal bapa juga hendaklah menitikberatkan perkara-perkara berikut sejak dari peringkat awal kehamilan.



  • 1. Rancangkan rawatan antenatal anda dari awal
  • 2. Selalu bersenam
  • 3. Mula lakukan senaman lantai pelvik
  • 4. Hadkan pengambilan alkohol
  • 5. Kurangkan pengambilan kafein
  • 6. Berhenti merokok
  • 7. Lebihkan berehat
  • 8. Makan dengan baik
  • 9. Berhati-hati tentang kebersihan makanan
  • 10. Ambil asid folik

Haa.. Cik Dee bagi ringkas dulu ye, sat gi Cik Dee tambah detailsnye... πŸ˜‚ (Maaf, Cik Dee ada dateline untuk dikejar ni...huhu...)
Cuma tentang tips 8-10 tu berkaitan pemakanan kan? Haa ni Cik Dee nak mai habaq... Pemakanan semasa kehamilan memang perlu dijaga. Ada fakta dan mitos yang perlu diketahui tentang diet di alam kehamilan ini. Apa dia? Tunggu next entry ok?

Jom tengok apa yang patut ibu hamil makan ye...


Banyak sangat nak makan? Tak ada selera kerana alahan? Jangan risau... Cik Dee ada cadangan solusinya :

Inilah set kehamilan Shaklee... Memang berbaloi lah kalau dapatkan set ini. Bukan apa, set ini boleh diambil terus sehingga selepas bersalin malah untuk penyusuan susu ibu juga.

Berminat?

Mai laa hubungi Cik Dee yer.... Whatsapp 0194060504 atau inbox Cik Dee di FB Dina Zahraa yer 😘

Wednesday, October 26, 2016

Cara Tambah Susu Ibu

Assalamualaikum w.b.t semua...

Apa khabar? Hari ini Cik Dee nak bagi tips atau cara bagi ibu-ibu yang menyusukan yang runsing dan khuatir tidak dapat menyusukan anak dengan ekslusif selama 2 tahun.


  1. Pastikan bayi dapat menyusu dengan baik. Ini adalah proses "mengeluarkan lebih susu" untuk meningkatkan penghasilan susu. Jika susu tidak disingkirkan dari payudara, maka bekalan susu ibu berkurang. 
  2. Kedudukan dan lekapan tidak betul juga membuatkan bayi tidak akan dapat menyusu dengan baik, payudara sukar dikosongkan untuk merangsang penghasilan susu lebih banyak.
  3. Kerapkan penyusuan, selama mana bayi aktif menyusu. Sentiasa ingat bahawa ibu perlu mengeluarkan susu daripada payudara dengan kerap supaya susu yang lain akan dihasilkan secara berterusan.
  4. Jika bayi mengalami masalah berat badan, matlamatkan untuk menyusukan bayi setiap 1.5 - 2 jam pada  siang hari dan sekurang-kurangnya setiap 3 jam pada waktu malam.
  5. Ambil cuti penyusuan. Bawa bayi tidur bersama selama 2-3 hari dan tidak melakukan apa-apa kecuali menyusukan dan berehat sahaja.
  6. Susukan bayi dengan kedua-dua belah payudara bukan pada sebelah payudara sahaja setiap kali penyusuan. Biarkan bayi selesai menyusu sebelah payudara sebelum menawarkan sebelah payudara lagi. 
  7. Elakkan puting dan botol seboleh mungkin. Pastikan keperluan bayi untuk mendapatkan susu hanyalah daripada payudara ibu sahaja. 
  8. Beri bayi hanya susu ibu. Elakkan air, makanan pejal atau susu formula jika usia bayi kurang daripada 6 bulan dan kurangkan makanan pejal jika bayi berusia lebih daripada 6 bulan.
  9. Ibu wajib menjaga diri dengan baik. Rehat yang cukup. Tidur ketika bayi tidur. 
  10. Minum air jika dahaga dan makan makanan yang seimbang.
  11. Pertimbangkan untuk mengepam untuk meningkatkan penghasilan susu ibu. Penambahan sesi mengepam selepas atau di antara sesi penyusuan adalah sangat membantu untuk penghasilan susu lebih banyak.
  12. Tujuan utama mengepam adalah untuk memgeluarkan atau membuang lebih banyak susu dariayudara untuk meningkatkan kekerapan pengosongan payudara.P
  13. Pertimbangkan penggalak atau dikenali sebagai galactagogue.
Haa ni mai Cik Dee nak cadangkan set menyusu Shaklee yang sangat popular sekarang ini...😘




  • ESP sebagai Energy Booster agar ibu kekal bertenaga, memudarkan stretch mark, memekatkan susu ibu dan memberi rasa kenyang yang lama kepada ibu sekaligus mengurangkan nafsu makan.
  • Alfalfa yang merupakan herba turun menurun untuk Milk Booster dan juga penting untuk memelihara “dalaman” ibu, kalau nak mengembalikan hubungan suami isteri selepas bersalin, memang sangat digalakkan untuk mengambil Alfalfa.
  • Vitalea merupakan Multivitamin dan Multimineral yang membekalkan nutrisi kepada ibu dan juga bayi.
  • Vitamin C untuk meningkatkan sistem imun ibu dan bayi, ia juga penting untuk pembentukan tulang dan gigi bayi. Vitamin C memang sangat membantu ketika bayi selesema. Dengan hanya menelan double dosage Vitamin C, selesema bayi saya boleh sembuh tanpa ubat.
  • B-Complex memberi ketenangan kepada ibu, elakkan stress dan kemurungan. Stress dan kemurungan juga mempengaruhi penghasilan susu ibu. Semakin stress, semakin merundumlah susu ibu.
  • Ostematrix adalah sebagai sumber kalsium kepada ibu kerana ibu yang menyusukan lebih banyak kehilangan kalsium. Jadi ibu menyusukan lebih memerlukan banyak pengambilan kalsium seharian.



Monday, October 24, 2016

Kenali 10 Makanan Otak

Assalamualaikum w.b.t semua..

Apa khabar uolss....

Hari ini Cik Dee nak cerita pasal cara nak jadi makin bijak... Tak kira lah untuk budak ke, untuk mak budak ke, bapa budak ke... Inshaa Allah semua boleh... 😁😁😁

Cik Dee nak cerita tentang 10 jenis makanan yang dikenali sebagai "Brain Food". Makanan yang baik untuk kesihatan otak. Yang pastinya bukan otak-otak lah yer...hihihi

Ni Cik Dee baca dari National Geographic ni tau... πŸ˜‡

1. Salmon

Minyak ikan salmon adalah sumber terbaik omega-3 (DHA dan EPA) yang berperanan penting terhadap pertumbuhan dan perkembangan fungsi otak. Penelitian baru-baru ini juga menunjukkan bahawa orang yang mengambil lemak omega-3 lebih banyak, didapati berfikiran lebih tajam, mempunyai memori yang lebih kuat, malah mendapat keputusan amat baik dalam ujian IQ. Menurut pakar juga, tuna juga mengandung lemak omega-3, namun kandungannya tidak sebanyak ikan salmon.

2. Telur

Telur memang dikenali sebagai sumber penting protein yang mudah didapati.  Walaupun mengandung kolesterol, bahagian kuning telur kaya dengan kolin, iaitu zat yang boleh membantu perkembangan daya ingat atau memori.

3. Kacang tanah

Kacang tanah diketahui kaya akan vitamin E, antioksidan yang berperan dalam melindungi membran-membran sel saraf. Bersama tiamin, vitamin E akan membantu sel saraf dan otak untuk penggunaan glukosa sebagai keperluann energi.

4. Gandum

Otak memerlukan persediaan atau bekalan glukosa dari tubuh yang stabil atau konsisten. Gandum mempunyai peranan penting yang dapat memenuhi keperluan itu. Serat yang terkandung di dalamnya boleh membantu mengatur pelepasan glukosa dalam tubuh. Makanan ini juga memiliki kandungan vitamin B yang berguna dalam memelihara kesihatan sistem saraf.

5. Oat

Oat atau oatmeal adalah sejenis sereal yang popular di kalangan anak-anak. Oatmeal merupakan sumber nutrisi penting bagi otak. Oat mampu menyediakan tenaga untuk otak yang sangat diperlukan anak-anak. Selain itu, serat pada oat juga memiliki peranan  untuk menjaga otak anak agar cukup tenaga untuk befungsi sepanjang pagi. Adapun kandungan lainnya seperti zinc, potasium, vitamin B, dan vitamin E yang ada pada oat dapat membuat fungsi tubuh dan otak berfungsi pada keadaan prima.

6. Buah Berry

Buah berry seperti strawberi, blackberry, raspberry, blueberry, dan lain sebagainya banyak mengandung nutrisi penting yang baik bagi kesihatan. Antioksidan yang tinggi pada buah berry, terutama vitamin C, memiliki peranan untuk mencegah kanser. Beberapa penelitian menunjukkan bahawa ekstrak strawberi dan blueberry boleh membantu meningkatkan fungsi daya ingatan. Biji dari buah berry diketahui juga mengandung lemak omega-3.

7. Kekacang

Kekacang merupakan makanan yang istimewa kerana mengandungi sejumlah tenaga yang berasal dari karbohidrat kompleks dan protein. Selain itu, kacang juga merupakan sumber serat, mineral, dan vitamin. Kacang dikatakan baik untuk otak karena makanan ini dapat memberikan tenaga lebih lama dan membantu kemampuan anak-anak berfikir. Berdasarkan hasil penelitian, kacang pinto dan kacang merah mengandung lemak omega-3 lebih banyak dibandingkan dengan kekacang lain.

8. Sayuran Berwarna

Bayam, labu, ubi jalar, dan tomato merupakan sayuran-sayuran kaya nutrisi dan antioksidan yang akan membuat sel-sel otak jadi lebih kuat dan sihat.

9. Daging Lembu tanpa Lemak

Daging lembu tanpa lemak merupakan sumber makanan yang kaya akan zat besi. Zat besi adalah mineral utama yang dapat membantu anak-anak lebih fokus dan tetap bertenaga ketika di sekolah. Daging lembu juga memiliki kandungan mineral lain seperti zinc yang dapat membantu menjaga daya ingat.

10. Susu dan Yoghurt

Makanan-makanan dari produk tenusu mengandungi vitamin B dan protein yang tinggi. Kedua jenis nutrisi penting ini dapat membantu pertumbuhan jaringan otak, enzim, dan neurotransmitter. Susu dan yogurt juga boleh membantu perut kenyang kerana kandungan karbohidrat dan proteinnya sekaligus menjadi sumber tenaga untuk otak.


Haaa...berdasarkan penerangan di atas ni, perasan tak yang keperluan utama otak kita ini adalah omega-3 yang mengadungi EPA dan DHA kan...

Jadi, Cik Dee suka nak cadangkan kat uollss untuk ambil Omegaguard ni...

Kenapa?

Sebab Omegaguard Shaklee ini dari minyak ikan terbaik dan paling tulen di dunia tau....

Jap lagi Cik Dee sambung lagi yer...Nak bagi anak makan Omegaguard ni...hihi

Friday, October 21, 2016

Rambut Gugur Kurang

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Jumaat yang penuh berkah...😎

Macam mana yer hari ini semua? Harapnya hari ini lebih baik dari semalam kan?πŸ˜‰

Kali ini Cik Dee nak cerita pasal masalah yang semua orang hadapi, baik lelaki mahupun perempuan...




Ahaaa...πŸ’‡πŸ’‡πŸ’‡ Rambut ooo rambut....

Rasanya semua orang akan hadapi masalah ini... Sebabnya, rambut gugur sedikit tu normal sebenarnya... Yang tak normalnya bila rambut gugur sebanyak ini sekali sikat... πŸ˜‚



Haaa Cik Dee tengok pun takut... 😱 Sebenarnya Cik Dee pun ada masalah ini....huhuhuhu.... Makanya, Cik Dee pun Google, sebab nak tahu apa punca sebenarnya....

Rupa- rupanya begini ceritanya....

Terdapat enzim dalam lelaki dan wanita yang secara genetik penyebab kepada keguguran rambut (dipanggil 5-alpha reductase), yang menukarkan hormon ‘testosterone’ kepada derivatif hormon , ‘dihydrotestosterone (DHT).

Apabila DHT terbentuk, ia melekat pada folikel rambut di bahagian atas kepala, menyebabkan folikel rambut untuk terus mengecut dengan setiap kitaran pertumbuhan.

Ini menyebabkan rambut beransur-ansur menjadi lebih nipis sehingga folikel akhirnya menjadi tidak berfungsi dan rambut tidak lagi tumbuh.



Ok, sekarang ini bila dah tahu macam mana rambut gugur tu berlaku bolehlah Cik Dee cari solusinya...

Bila hormon terganggu, keadaan badan jadi tidak normal makanya itu disebabkan oleh kekurangan nutrisi maka, caranya nak pulihkan semula adalah, cukupkan nutrisi badan semulah kan...😁

Satu yang Cik Dee nampak sesuai untuk betulkan hormon, cukupkan nutrisi, baik pulih sel yang rosak, baiki salur darah semua tu adalah VIVIX® laaa....

Kenapa? Sebab ini :




Haaa... Logik kan....πŸ˜‹  Dengan cecair ajaib merah ini, inshaa Allah masalah dalam badan akan diperbetulkan dari peringkat sel dan DNA tau....

Nah Cik Dee bagi uolllsss bukti pula....





Ada yang nak cuba?

Mai laaa WhatsApp Cik Dee naaa... 😎😘

Pssttt... Cik Dee nak bagi free gift banyak ni inshaa Allah... πŸ˜‰

LIVE LIFE HEALTHY & HAPPY

Wednesday, October 19, 2016

Ikhtiar Hamil dengan Minyak Bunga Borej

Assalamualaikum w.b.t semua....

Apa khabar uollsss di hari Rabu ini... πŸ˜‰

"Risaunya... Dah 4-5 tahun kahwin, belum juga ada tanda-tanda... Semua asyik bertanya... Sedih rasanya..."




Uolllsss ada tak kawan-kawan ke saudara mara ke yang sedang berikhtiar untuk dapatkan cahaya mata? Haaa... Mai Cik Dee nak tolong ni...

Uollsss kenal bunga ini? Tahu tak bunga ini boleh bantu masalah πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†...



Cantikkan bunga ini? Inilah bunga borej atau dalam bahasa Inggerisnya, Borage. Kalau uollsss nak tahu kebaikan bunga ini memang banyak tau.... termasuklah untuk ikhtiar hamil tau... Tak percaya? Baca sampai habis laa.....

Uollss jangan salah fikir pula nak kena makan bunganya... πŸ˜‚ Huhuu kita perlu ambil minyak dari biji bunga borej ini untuk dapatkan khasiatnya mavam ni haaa






Ini secara ringkasnya kebaikan minyak dari bunga borej, tapi yang spesifiknya Cik Dee nak cerita tentang ikhtiar hamil dengan GLA dari sumber πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†.

Pernah dengarkan Evening Primrose Oil atau EPO, yang kebanyakannya digunakan oleh wanita yang mengalami masalah dengan haid mereka. Bila haid bermasalah, kadangkala ia adalah punca masalah kesuburan yang dihadapi oleh wanita.  Jadi, Cik Dee nak cerita laaa ni, yang Shaklee pun ada tau, supplement seumpama ini tapi yang lebih hebat....iaitu GLA COMPLEX.




GLA (asid gamma linolenik) sering menjadi pilihan wanita untuk membantu mengekalkan kesihatan sepanjang kitaran haid bulanan. GLA ialah asid lemak omega-6 yang digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan prostaglandin - bahan yang berperanan untuk mengawal atur pelbagai proses dalaman tubuh. 

Selain minyak biji bunga matahari sebagai sumber asid lemak Omega-6, produk ini juga diperkaya dengan vitamin E bagi menyokong dan menguatkan sistem imun serta mengekalkan keutuhan sel.

Kelebihan GLA Shaklee ini ia adalah minyak borej yang mengandungi pati GLA semula jadi dalam bentuk yang mudah diserap.

Mai Cik Dee bagi bukti nak? 😎




" Saya start consume GLA Complex on January 2013 sebab ada masalah period pain dan cycle period panjang. Saya dah kahwin lebih kurang 4tahun 6bulan. Baru-baru ini saya check UPT positif, doktor cakap dah 6weeks... Doakan saya selamat bersalin..."




Monday, October 17, 2016

Sukanya, Baju Lama Muat Semula

Assalamualaikum w.b.t semua....


Macam mana hari ini?

Cik Dee hari ini, tak adalah busy sangat, tapi still busy juga lah... hehehe... Kesimpulannya, hari-hari memang Cik Dee busy sebenarnya...

Tapi Cik Dee nak curi masa juga nak share something kat uolllsss semua....

Uollss tahukan bulan ini promosi OmegaGuard iaitu minyak ikan tertulen dari Shaklee... hehehe.... Maksud Cik Dee, OmegaGuard ini, minyak ikan paling tulen sebab melalui penapisan (penulenan) sehingga 3 kali, berbanding dengan minyak ikan kat luar sana...

Sebab itulah, Cik Dee nak bagitau, makan minyak ikan yang ini, langsung takde burp bau ikan yer....
Macam yang jenama famous tu S**** E******* kan... Cik Dee belek-belek pun dah terbau hanyir ikan tu.... huhu... ( Cik Dee memang agak sensitif dengan bebauan ini...)

So, kalau tak ada OmegaGuard ini, memang tak la kot, Cik Dee nak consume minyak ikan walaupun Cik Dee tahu minyak ikan sangat baik untuk kesihatan otak kita... hehehe.... Eh, over pula pasal minyak ikan untuk otak ini...

Sebenarnya bukan Cik Dee nak cerita pasal tu, tapi...............


Pasal ini πŸ’



Ada tak uollss yang masa bujangnya saiz baju S ke M ke, tapi bila dah beranak 2-3, saiz pun ikut bertabah ke 2-3xl 😭😭😭

Harunya hidup kan??? 

Siapa nak Cik Dee tolong? Nah, cuba tengok ini πŸ‘‡



Percaya tak? πŸ˜‰ Haaa Cik Dee tak nak cerita panjang lebar sangat... sebab uolllsss pun mesti bosan nak baca banyak-banyak kan? Hihihihiii😁

Kita tengok sajalah buktinya yer....😘😘😘



"Saya jatuh cinta dengan Omega Guard πŸ’œ . Niat nak cuba Omega Guard untuk kesihatan tapi tak sangka, Omega Guard bantu turunkan berat badan saya sebanyak 8kilogram dalam sebulan! Memang powerlah Omega Guard ni. Orang sekeliling tegur, 'eh dah kurus!' 😨Memang banyak inch loss!
Baju lama yang dulu tak muat sangat² sekarang dah boleh pakai balik. Seluar pula kalau tak pakai tali pinggang, habis terlondeh-londeh kalau jalan. Terpaksa beli seluar baru yang daiz lebih kecil πŸ˜… Uolss kalau nak turunkan berat badan tu, trylah Omega Guard Shaklee! MEMANG TERBAIKπŸ‘ "







Ehehehe....nak cuba? Whatsapp jer Cik Dee naaaa πŸ˜‹

LIVE LIFE HEALTHY & HAPPY

Friday, October 14, 2016

Atasi 15 Masalah Kulit

Assalamualaikum w.b.t semua....

Salam Jumaat penuh berkat ye uollsss...


Entry sebelum ini, Cik Dee dah cerita rahsia cantik dengan cecair merah ajaib kan? Ahaaa.... Kali ini Cik Dee nak share satu lagi rahsia nak dapat kulit cantik dengan bajet yang jauh lebih ekonomi macam cik adik ni...




Nak tahu apa dia?


Baca sampai habis ye... 


Semua wanita nak kan kulit macam ini kan :



  1. Kulit CERAH BERSERI, glowing gituw....
  2. Kulit BEBAS jerawat
  3. Kesan parut jerawat mahupun luka semakin PUDAR dan LENYAP
  4. Kulit TANPA minyak yang cukup untuk menggoreng telur
  5. Kulit yang LEMBAP dan tidak terlalu kering
  6. Kulit lebih GEBU dan ANJAL
  7. Liang pori semakin kecil tidak sebesar kawah
  8. Tiada lagi masalah jeragat
  9. Wajah TIDAK KUSAM walaupun tanpa secalit make up
  10. Tidak lagi kelihatan whitehead mahupun blackhead
  11. Tiada lagi masalah selulit menjengkelkan
  12. Tona kulit menjadi lebih sekata
  13. Kulit yang LEMBUT seperti kulit bayi
  14. Tiada lagi kesan stretch mark yang menyakitkan mata
  15. Tiada lagi masalah tumit kaki pecah merekah
Siapa nak? 

Mai laa cuba ini 





Inilah rahsianya..... Uollsss jangan takut tau... Ini bukan sebarang soya... Bukan macam yang kat luar tu, yang ini soya NON-GMO yerrr...

Ye la, Cik Dee tahu uolllsss mesti macam percaya tak percaya kan sejak cerita hot yang kata soya tak elok lah apa lah...

Tapi, tu soya GMO yang bahaya... Apa itu GMO? Nanti Cik Dee terangkan details lagi ye...hehe...

Yang penting sekarang, Cik Dee nak habaq yang ESP Shaklee ni mmemang terbaik...πŸ‘πŸ‘πŸ‘



Bukan sahaja untuk kulit yer ESP ni...



Haa... Macam-macam boleh....

Nak tahu berkesan ke tak? Hihihihii Cik Dee tepek satu naaa



Ehehehe.. Esok lusa datang klik lagi, Cik Dee tambah lagi yer..πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

LIVE LIFE HEALTHY & HAPPY