Wednesday, October 4, 2017

Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma?

Assalamualaikum w.b.t. uollsss...

Macam mana dah tengah minggu ni? Ehehe... Jangan lemau- lemau yer uollss...

Kali ini Cik Dee nak cerita pula macam mana nak jadi ahli Shaklee secara percuma.


Uollss mesti nak tahu yang percuma² ni kan? 😊

Begini caranya :

1. Beli 2 botol Vivix, automatic Cik Dee akan minta details uollss untuk diisikan dalam registration form Shaklee...



2. Beli set² tertentu yang mempunyai 200UV atau lebih. Apa dia UV ni kan? Ahaa... Mai la chit chat dengan Cik Dee kat Whatsapp @ Telegram 0194060504

Ehehe...begitulah caranya... Hihihi...

Nak free yang betul-betul FREE? Cer bodek Cik Dee... Cer try... Cer try... Mana tahu kan... Angin baik Cik Dee kena masa uollss bodek Cik Dee... πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Haaa ok dah faham?😎

Apa tunggu lagi. Mai contact Cik Dee...😏

Tuesday, October 3, 2017

Jom Jadi Ahli Shaklee

Assalamualaikum w.b.t. uollss...

Apa khabar hari ini?

Semalam Cik Dee ada cerita macam mana cara nak jadi ahli Shaklee kan?

Haaa hari ini Cik Dee nak cerita lagi details pasal daftar ahli Shaklee ni...

Ada dua cara daftar ahli Shaklee ini...

Pertama, daftar dengan Cik Dee (atau SID yang sah).
Pendaftaran dengan cara ini uollss kena keluar modal sedikit laa... Hehehe... Jangan risau, tak sampai RM seratus pun... Cuma RM 79 sahaja uollss akan dapat πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡




Sebenarnya kan... Cik Dee nak habaq uollss yang ada satu cara uollss boleh dapat jadi ahli FREE!

Yes, Cik Dee ulangi FREE ataupun PERCUMA tau...

Macam mana tu yea...

Ahaaa.... Sambung esok naaa πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Nite uollsss 😘

Sunday, October 1, 2017

Kenapa dan Bagaimana Jadi Ahli?

Assalamualaikum w.b.t. uollsss...


Wahh.. dah agak lama juga Cik Dee bercuti ini kan? 

Jadi, dah masuk bulan Oktober ini kita start over sambung balik semula apa yang ter'cuti' tu... hihihi...

Macam ni lah... Cik Dee tahu sekarang ini ramai yang nak sihat, tetapi zaman sekarang ini, nak sihat pun amat tinggi nilainya kan?

Oleh itu, (chewaahhh) Cik Dee nak pelawa uollsss semua sertai a.k.a join Cik Dee sekali jadi ahli Shaklee. 




Kenapa perlu jadi Ahli Shaklee?


Haaa.... jangan salah anggap dengan CIk Dee dan Shaklee yer... Shaklee bukanlah seperti MLM lain yang pentingkan keuntungan sahaja. (That's why Cik Dee fall in love dengan Shaklee ini tau...)

Shaklee tak tarik orang dengan janji jadi jutawan dengan hanya goyang kaki. Tetapi Shaklee nak kita jadi ahli supaya kita jadi lebih sihat. Pihak Shaklee tidak memaksa ahlinya untuk menjual produk mereka. Sebaliknya, Shaklee galakkan ahlinya merasai kualiti produk mereka dan kongsikan dengan orang lain agar dapat membantu lebih banyak manusia yang kurang sihat untuk menjadi lebih sihat.

Bila kita sihat, jadi mudahlah kita mencari rezeki, mudah beribadah bagi yang Muslim, ye kan???

Jadi tak perlu risau jadi ahli Shaklee kena menjual produk ataupun perlu mengeluarkan duit yang banyak untuk mencapai sesuatu target jualan dsb.

Uoollsss jadi ahli, uooollss yang untung, dapat beli produk dengan harga ahli, then, kalau uoollsss memang pandai menjual @ berniaga, uollss boleh lah jual sekali, dapatlah pendapatan lebih kan? 

Jadi kesimpulannya uollss boleh dapat : KESIHATAN yang baik & EKONOMI yang lebih baik juga.



Bagaimana nak jadi Ahli Shaklee?

Tak susah pun uollsss nak jadi Ahli Shaklee...

Uoollsss boleh sahaja kalau nak pergi ke cawangan atau Ibu Pejabat Shaklee untuk daftar sebagai Ahli, cumanya uollsss perlu ada seorang ahli Shaklee yang telah sedia berdaftar untuk jadi upline uollsss.. Kira macam references uollsss juga la...

So, dah alang-alang uollsss singgah di blog Cik Dee ini, dan terdetik hati tu nak jadi Ahli Shaklee, uollsss mai laa Whatsapp Cik Dee ni haa...

0194060504

Nanti Cik Dee guide uollss yer... tak susah pun... tak perlu isi borang bertulis bagai untuk send balik pada Cik Dee ke apa... cuma beri kepada Cik Dee beberapa maklumat yang perlu, nanti Cik Dee bantu untuk daftarkan uollsss yer...

Tapi andaikata uollss dah terlajak ke kawsan berdekatan cawangan atau Ibu Pejabat Shaklee, boleh sahaja register di sana menggunakan no Id Cik Dee ni  haa... 


       ID No. : 1140677

Haa ok lah, penat dah Cik Dee mengarang hari ini... 😜

Akhir kata, jom join Shaklee jommm...πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰


Thursday, August 31, 2017

Cerita Si Merah Ajaib Lagi

Assalamualaikum w.b.t uollsss

Salam Merdeka yang ke 60 uollsss....😘

Hari ini Cik Dee nak cerita pasal sirap merah lagi... Uollss jangan bosan yer πŸ˜‰ Cik Vivix ni memang power, jadi cerita pasal dia memang tak pernah habis...


Cik Dee nak claim lebih pun tak berani, mai Cik Dee kongsi satu lagi Testimoni je lah yer.



Adik customer ink menghidap simptom menghampiri kepada kegagalan buah pinggang. Tapi dengan ikhtiar Vivix, alhamdulillah... Dah boleh buang air dengan baik, warna urin bertambah baik, bermakna buah pinggangnya kembali berfungsi dengan baik.

Ingat uollsss, badan kita ni tiada sparepart dijual di kedai. Penderma pun susah nak cari... Jadi, sebaiknya kita jagalah amanah Allah kepada kita ye uollss.

Nanti Cik Dee sambung celoteh lagi naaa....


Thursday, August 24, 2017

Nak tambah pendapatan dengan Shaklee?

Assalamualaikum w.b.t uollsss

Apa khabar semua?

😘

Raya puasa lepas dah... Raya Haji nak sampai pulak dah..

Ada yang pening nak tambah belanja? πŸ˜‰

Uollsss mai la join Cik Dee dengan Shaklee.

Macam mana ye? Senang sahaja... Uollss contact Cik Dee di nombor ini : 0194060504 melalui Call @ Sms (whatsapp Cik Dee problem laaa πŸ˜‚

Nanti Cik Dse bantu uollss, guide macam mana nak tambah pendapat dengan Shaklee...

Yang penting uollss mahu dan mahu...

Nanti Cik Dee sambung lagi yer... 😘


Thursday, August 17, 2017

Bukan Ahli Tapi Mahu Beli Produk Shaklee?

Assalamualaikum w.b.t uollss...

Apa khabar semua? Diharapkan semua yang sudi mengikuti Cik Dee ini sihat-sihat belaka ye...

Kali ini Cik Dee nak beritahu uollss, macam mana nak beli produk Shaklee walaupun uollss ni bukan ahli.

Cara paling mudah, uollss Call @ SMS @ WhatsApp @ Telegram sahajalah Cik Dee πŸ˜‰ kan... Hehehe...

0194060504

Ahaa nanti Cik Dee update direct link untuk Whatsapp yer.. tapi memandangkan sekarang ini handphone Cik Dee ada sedikit masalah, jadi uollss cuma boleh Call @ SMS sahaja di nombor berikut.

Alternatif lain, uollss bolehlah Message Cik Dee di Facebook Dina Zahraa yer...

Ok, andaikata uollss ada berdekatan dengan HQ atau cawangan (Branch) yang Cik Dee ada cerita sebelum ini, bolehlah walk-in sahaja. πŸ˜‰

Ni nak cerita, kalau uollss pergi ke HQ Shaklee, mesti uollss akan suka sebab macam pergi ke kedai sebab boleh pick & pay sahaja. Bukan seperti sebelum ini, pembelian hanya melalu kaunter.

Seronok tau... Sambil tu uollss pun boleh dapatkan nasihat dari pakar nutrisi dan juga boleh buat pemeriksaan asas kesihatan.

Nanti Cik Dee update gambar ye... Gambar ada dalamhandphone yang 'sakit' tu.. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Sehingga berjumpa lagi uollss...😘






Friday, August 11, 2017

Al Kisah Ibu dan Anak Berenam Shaklee

Assalamualaikum w.b.t. semua...

Hari ini kan Cik Dee ada nak kongsi sikitlah berkaitan dengan syarikat Shaklee ini tau...

Ye la, Asyik pasal produk sahaja. Jom kita kenal-kenal dengan Shaklee ni ;)

Kalau uollss nak tahu, Shaklee ini syarikat multilevel yang sangat kukuh.

Di Malaysia, HeadQuartes a.k.a ibu pejabat Shaklee ada di sini.

Manakala di Seluruh Malaysia, Shaklee ada ENAM (6) cawangan kecilnya ye. Dan Cik Dee nak ingatkan yer, Shaklee tidak pernah mengadakan stokis atau kiosk di mana jua di dalam Malaysia.

Harapnya uollsss tidak salah pilih tempat yang betul untuk mendapatkan produk Shaklee ini.

Sekejap lagi Cik Dee ceritakan di mana lokasi-lokasi cawangan Shaklee yang ada ini ye.

Stay tuned....


Thursday, August 3, 2017

Bebas Sakit Urat dan Sendi Tanpa Steroid atau Suntikan?

Assalamualaikum w.b.t semua....


Sudah agak lama bersawang laman Cik Dee ni kan...

Apa khabar uollss semua, selepas puasa dan berhari raya ini? Harapnya uollsss semu sihat dan di bawah lindungan Allah s.w.t sentiasa.


So, hari ini Cik Dee nak bercerita tentang sakit urat. Almaklumlah, sudah menghampiri ke hujung tahun ini, semakin lama semakin meningkat usia kita... faham sahaja lah ye... hehehe


Kalau uollss nak tahu, sekarang ini bukan sahaja warga emas yang menderita sakit urat. Golongan muda sekarang pun ada sudah yang terasa sakit urat. Nak tahu kenapa?

Sudah tentulah faktor pengaruh pemakanan dan gaya hidup kini...

Oleh kerana Cik Dee wanita, Cik Dee nak cerita sakit urat yang berkaitan dengan wanitalah ye... Wanita yang telah melahirkan biasanya lebih terdedah dengan derita sakit urat lebih-lebih lagi jika tidak berpantang dengan betul. Ini adalah pengalaman Cik Dee sendiri yer... di kala umur baru menjelang 30-an ini sudah mula terasa sakit berlarutan di bahagian belakang, di bahagian pinggang, leher@tengkuk...

Menyesalnya, tak perlu digambarkanlah... huhuhu tapi redha lah sambil cari ikhtiar supaya tidak menjadi lebih mudarat.

Alhamdulillah, kini ada sedikit pengurangan penderitaan sakit urat dan sendi ini. Nak tahu apa Cik Dee makan? Tentulah produk Shaklee sendiri ( #sayamakansayajual ) hehehehe...

Ok, supplemen yang dicadangkan untuk diambil bagi masalah urat sendi ini ialah :


  • Vivix
  • Collagen
  • Ostematrik
  • OmegaGuard
  • Alternatif tambahan : SR Vita-C & B Complex

Semua pilihan di atas boleh diadjust mengikut bajet yer... Uollss nampak tak botol yang kiri tu. Haaa... yang itu adalah yang terbaik untuk sendi, tetapi yang itu dah tak ada dah ye...huhuhu...

Macam Cik Dee, ambil Ostematrik, OmegaGuard, Vivix, SR Vita-C dan B Complex... Banyak kan? hehehe tapi CIk Dee ini kadang liat sikit nak ikut jadual... sebab itu kesannya agak perlahan. Jangan follow Cik Dee yer, uollss kena firm tau! hihihihii 

Mai Cik Dee cerita sedikit kenapa supplemen tersebut dicadangkan untuk sakit urat ini :

Wednesday, April 19, 2017

Ada Apa Dengan Shaklee?

Assalamualaikum w.b.t uolllsss

Lama sungguh Cik Dee tidak bersiaran kan...? Maaf ye uollsss kot ada yang mengikuti celoteh Cik Dee selama ini.

Uollsss rindu tak? πŸ˜‰

Ehehe... Ok lah, hari ini Cik Dee nak cerita sedikit apa yang Cik Dee dapat dengan join Shaklee ini.

Sehingga kini, yang paling bernilai bagi Cik Dee adalah keberanian dan self-confident Cik Dee semaki improve selepas berjumpa dan bergaul rapat dengan leader dan sahabat Cik Dee...

Tapi kalau uollss nak tahu, dengan Shaklee macam-macam peluang boleh dapat tau... Uollss boleh naik cruise, boleh melancong free, rajin lagi boleh dapat kereta, yang paling penting financial freedom!

Siapa tak nak kan? Almaklumlah, dengan kos sara hidup yang makin tinggi sekarang ini.

Percaya atau tidak, dengan bonus Shaklee lah, Cik Dee dapat tambah belanja untuk persediaan sekolah anak Cik Dee tahu... πŸ˜‚ (Masa itu Cik Dee baru sahaja bekerja dengan gaji paling minimun ketika itu)

Alhamdulillah... Paling tidak sekarang dengan izin Allah, Cik Dee pun dah bebas resdung dengan ikhtiar Shaklee 😘 juga. Hehehe seronok sangat tak ada bersin sepanjang hari.

Nak cuba? Cuba consume dulu, baru jatuh cinta dan masuk ahli dengan rela hati πŸ˜‰

Tak kenal maka tak cinta bukan? Dah kenal, dah cinta, tak akan lepas punya! πŸ’•πŸ’•πŸ’•

Hello..hello..hello lah Cik Dee yer...

Whatsapp / Telegram 0194060504

Monday, March 13, 2017

Nak Muda 25 tahun?

Assalamualaikum w.b.t

Selamat memulakan minggu uolllss... 😊

Hari ini kesihatan Cik Dee tak berapa mengizinkan. πŸ˜‚ Apapun Cik Dee still nak share something juga kat uollsss!



Siapa nak kelihatan muda dalam 25tahun macam tu....?😏 Jangan terkejut jika anda berusia 40an, di'ngurat' oleh pelajar form 5 😨 hahahaha

Mai Cik Dee share rahsia... Uollss tengok jer niπŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡












Ahaaaaa ada berani? Tak perlu SK1* berharga beribu 1 set tu (maybe lah kot, Cik Dee tak pernah beli 😁)

Beli jer Vivix, RM500 sahaja, dan uollss akan sihat wajah, sihat juga badan, dan sihat poket kalau uolllss register ahli πŸ˜‰

Mai laa 0194060504 - WhatsApp sahaja ya buat masa ini, sebab Cik Dee tak berapa nak sihat kebelakangan ini.

Friday, March 10, 2017

Berhenti Merokok, Isteri Gembira

Assalamualaikum w.b.t uollsss

Apa khabar? Hari Jumaat yang indah ini, Cik Dee nak share sedikit petua.

Petua khas untuk lelaki-lelaki yang merokok tu 😀 Bukan apa, kadang Cik Dee getam betol dengan perokok ini yang bagi Cik Dee teramat la selfish!



Uollss nak cara mudah berhenti merokok?

Ha, cubalah ambil Vivix, insha Allah confirm boleh berhenti punya. Perokok tegar pun bila lepas minum Vivix, katanya rokok biasa tu jadi pahit.
Huhuhu Cik Dee tak pernah tahu rasa rokok tu macam mana, hehehe 😁

Sayang diri, sayang anak isteri la cik abang-abang sekalian πŸ™‡πŸ™

Uollss cuba usha testimoni-testimoni ni yer... Jangan yak percaya 😘

Wednesday, March 8, 2017

Siapa kata Vivix Hebat?

Assalamualaikum w.b.t uollsss semua...

Akhir-akhir ini kan, sana Vivix, sini Vivix. Hebat sangat ke Vivix ini?

Siapa kata Vivix hebat?

Cik Dee la cakap 😁😁😁 tapi bukan Cik Dee sorang jer cakap tahu....

Ramai dah akui Vivix ini hebat.

Hari ini Cik Dee nak cerita tentang ramuan utama dalam Vivix si sirap merah ajaib ni πŸ˜‹


Apalah agaknya yang buat Vivix ini disebut- sebut sekarang ini ye....

Haa jangan tak tahu, beberapa minggu lepas Vivix sold out ye di HQ Shaklee, branches included warehouse depa...

Fenomena sungguh tahu dak? Haaa ni Cik Dee nak habaq lagi pasaipa Vivix ni best?

Bukan apa, dari uollss duk telan berbiji-biji ubat, duk cucuk sana sini bagi cantik, baik lah uollss ambil Vivix ni.

Sehari SESUDU TEH sahaja. Kalau ada sakit kronik, boleh ambil SESUDU besar sehati. Inshaa Allah settle segala.

Bahan dalam ni? Jangan risau, tak ada kimia apa pun, apatah lagi drugs. Semua natural, ekstrak tumbuhan sahaja.

Dan ada lebih 2500 kajian tentang segala bahan dalam Vivix ini yang dah diterbitkan dalam bentuk jurnal. So, tak payah ragu-ragu, yakin sahaja lah..😘

Ha ni yang ada dalam Vivix ini :


Siap fungsinya lagi Cik Dee beri kat uollss semua...

Testimoni dah beratus beribu kat Malaysia, belum lagi kat seluruh dunia kalau duk kumpul mungkin berjuta dah...

Lagi satu Cik Dee nak habaq, bukan apa laa... Bila kita dah kena sakit, kos rawatan sekarang bukan murah naaa...

Dialisis sekali satu sesi rata-rata RM 2000, tak termasuk ubat. Tu yang Cik Dee dengaq laa.

Rawatan jantung operation bypass ka mahu cecah RM50,000. Uollss sanggup ke nak hadap semua ini?

Kalau tak nak, laburlah RM 500 untuk masa depan uollss. Kalau nak murah lagi mai la jafi ahli 😍. Harga ahli dapat, bonus dapat, share kebaikan, income masuk!

Badan sihat, poket sihat, ibadah mudah, hati pun tenang kan?! 😎

Monday, March 6, 2017

Bahaya Kolestrol Tinggi

Assalamualaikum w.b.t uolllsss

Agak lama Cik Dee bercuti dating dengan uollss kan?!😁

Cik Dee super duper sibuk laa beberapa hari ini, then end up terbaring di katil seharian ini... Huhuhu inilah natijahnya kalau ambil supplemen tak konsisten πŸ˜‚ (Cik Dee ler tu... Jangan contohi Cik Dee naaa)

Ok kali ini Cik Dee nak cerita pasal kolestrol tinggi dengan Vivix ini. Bukan apa, uollss rahu tak, punca badan kita lemah ni pun ada kaitan dengan kolestrol tinggi tau..(I am referring to myself πŸ˜‚ hikhikhik)

Yang body ala-ala Neelofa ke Erra Fazira ke, uollss jangan beranggapan tidak berisiko ada kolestrol tinggi dalam badan ye... So, jaga-jaga ☝


Hahahaha saja Cik Dee bagi gambar meleleh ayaq liuq ni haa.... Tapi, baik uolllss teruskan baca apa Cik Dee nak bebel sat lagi. 😜




Pernah uollss tahu fakta ini πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†? Kalau tak tahu, Cik Dee dah bagitahu ni 😎 Lepas tu uollss cuba ambil kalkulator kira berapa banyak kalori yang uollss dah ambil hari ini, sebelum ini dan agaknya semua digunakan sebagai tenaga tak?


Huhuhu... Cik Dee sendiri kira macam banyak jer rasanya kalori yang tak digunakan, kemudian menjadi kolestrol dalam badan Cik Dee ni πŸ˜‚ aduhhh dah la tak buat senaman. Huhu...

Apa bahayanya kolestrol tinggi ni sebenarnya?



Yang LDL a.k.a Bad Cholesterol tu lagvyang sebenarnya bahaya sebab ia melekat di dinding arteri dan menyebabkan plak terbina, kemudian menyempitkan salur darah kita.



Antara efek jika kolestrol dalam badan tinggi :

Tekanan darah tinggi
Risiko sakit jantung
Risiko strok
Risiko masalah hati
Risiko penyakiy kesuburan
Obesiti

Banyakkan?  Uollss tak takut ker? 😨

Jom join Cik Dee telan Vivix, untuk settle kan kerisauan dan ketakutan uollss tu!

Kenapa Vivix? Sebab Vivix KAYA dengan resveratrol dan polifenol yang menghalang dan memulihkan pengoksidaan salur darah kita.


Dah faham kan. Nak bukti?

Friday, February 24, 2017

Hypertensi boleh bawa kepada Strok

Assalamualaikum w.b.t uollss

Apa khabar sahabat Cik Dee 😘. Semakin hari semakin sibuk pula Cik Dee πŸ˜‚, tapi Cik Dee cuba jugalah curi masa untuk update yer. Topik hari ini :



Uollss tahu tak, hypertensi atau pun bahasa mudahnya darah tinggi boleh membawa kepada risiko strok? Strok tidak akan menunjukkan simptom, biasanya ia akan menyerang secara mengejut 😱😱😱

Jadi, ambil berat ye uollsss. Terutamanya yang ibu bapanya menghidapi darah tinggi yang bergantung dengan ubat.

Antara risiko jika darah tinggi @ hypertensi tidak dirawat dengan segera.




Uollss nak tak bagi parents uolllss tak perlu bergantung dengan ubat lagi? Cik Dee suggest belikan sahaja Vivix untuk mereka.

Beri mereka keselesaan untuk beribadah di usia mereka kini, setelah mereka berpenat lelah membesarkan kita selama ini.

Vivix bukanlah ubat, ia cuma suplemen iaitu makanan tambahan. Ini bermakna, ubat masih perlu diteruskan sehingga doktor memgesahkan tahap kesihatan mereka menjadi lebih baik ya.


Wednesday, February 22, 2017

Uniknya Anggur Muscadine

Assalamualaikum w.b.t uollss...

Apa khabar? Hari Rabu ni agaknya macam mana mood uollsss yer...hihihi

Jomlah kita chill sikit naa.... Cik Dee cerita sempoi & simple jer πŸ˜‰

Cik Dee nak bagitau istimewanya anggur gergasi ini (tak adalah gergasi besar dari manusia, dia gergasi di kalangan puak anggur je la...hikhikhik).






Kalau uollss tenung gambar Cik Dee tepek tu agak-agak nampak tak besarnya anggur Muscadine ini berbanding dengan anggur yang uollss jumpa di Malaysia? Hehehe...

Oklah, explore punya explore lah kan, Cik Dee terjumpa 1 fakta menarik ini:

'Asid elagik  adalah sejenis polifenol atau lebih terperincinya adalah asid fenolik. Melainkan anda seorang pengkaji kimia, nama spesifiknya mungkin tidak menjadi isu. Di kalangan orang biasa seperti kita ini, asid elagik adalah sejenis sebatian yang terdapat di dalam makanan yang mempunyai kandungan anti oksidan yang sangat kuat.

Apa yang menariknya, asid elagik ini hanya terdapat di dalam sejenis anggur sahaja iaitu Muscadine Grape (anggur Muskat). Ia adalah fakta yang jelas, memandangkan kini asid elagik menjadi fokus di dalam banyak kajian ke atas kebolehannya sebagai anti kanser dan kesan melawan tumor.'

Haaaa.... Ini Cik Dee translate sendiri guna kefahaman ayat Cik Dee ye...bukan encik Google Translate tau 😁. Hebat tak? Bukan Cik Dee, tapi anggur Muscadine ni lah 😜

ASID ELAGIK YANG BERPOTENSI BESAR DALAM PENCEGAHAN KANSER TERDAPAT HANYA DALAM ANGGUR MUSKAT (MUSCADINE GRAPE) πŸ‘πŸ‘πŸ‘

So, uolllss yang agak-agak rasa terdedah diri dengan kanser tu, cepat-cepatlah cari Anggur Muscadine ini ye. Sebenarnya, sekarang ini semua orang pun terdedah dengan risiko kanser. Bukan Cik Dee nak mendahului kuasa Allah s.w.t ye. Cumanya, dalam era teknologi sekarang ini, terlalu banyak kesan radiasi di sana sini. Tak dapat disangkal lagi. Even manusia yang tidak merokok, makan makanan sihat dan bersenam pun ada yang menderita kanser, apatah lagi yang merokok, dan mempunyai gaya hidup tak berapa nak sihat sangat ini kan..

Mana nak cari anggur gergasi ini? Senang sahaja, Shaklee siap bawakan pati anggur Muscadine ini masuk ke Malaysia di dalam Vivix. So, uollss dah jimat la tiket kapal terbang, matawang yang tinggi untuk anggur Muscadine ini. Daripada beribu kosnya, Vivix cuma sekita RM 450 sahaja, dan akan menjadi lebih murah jika uollss jadi ahli ✌

Perlukan Vivix? Nak jadi ahli Shaklee percuma? Mai bisik dengan Cik Dee naaa...

Monday, February 20, 2017

Apa itu Thyroglossal Duct Cyst

Assalamualaikum w.b.t semua....

Uollsss apa khabar ye? Agak lama Cik Dee tak up entry kan?

Hari ini Cik Dee nak cerita satu penyakit yang tergeliat juga lah nak menyebutnya. Tetapi usah diambil lewa ye. Ia seperti Thyroid, tetapi bukan...






Thyroglossal Duct Cyst, adalah  fibrous cyst yang terbentuk dari salur thyroglossal yang berterusan.  Thyroglossal cyst boleh ditakrifkan sebagai jisim molekul di leher yang tidak teratur atau ketulan@ benjolan yang berkembang daripada sel-sel dan tisu-tisu yang ditinggalkan selepas pembentukan kelenjar tiroid semasa peringkat perkembangan tisu.

Secara ringkasnya ia terbentuk dari perkembangan sel abnormal di leher. Apabila menyebut pembentukan abnormal sel, ia adalah menjurus kepada definisi kanser. Jadi kemungkinan besar risiko kanser adalah tinggi di situ, jika tidak segera dirawat.


Jadi, Cik Dee cadangkanlah uollsss yang ada terasa simptom thyroid ke, atau thyroglossal duct cyst ni, amalkan lah Vivix. Insha Allah, setelah berusaha dan bertawakal kita, boleh sembuh. Jom Cik Dee sharekan pengalaman seorang penghidap Thyroglossal Duct Cyst ini dengan mengamalkan Vivix sebelum pembedahan dilakukan.

Wednesday, February 15, 2017

Kisah Bacaan Gula Dalam Darah

Assalamualaikum w.b.t semua...

Apa khabar uollsss? πŸ˜‰
Cik Dee harap uollsss sihat selalu ye. Hari ini Cik Dee nak cerita sikit pasal bacaan gula dalam darah. Bila dengar G.U.L.A ini dah tentulah kaitannya dengan diabetes kan.

So, uollsss lebih baik ambil tahu ye pasal ni sebab Cik Dee dengar sekarang, penduduk Malaysia ni berisiko tinggi terhadap diabetes ini. Takutnya Cik Dee dengar.

Kandungan gula dalam darah diukur dengan menggunakan alat yang dipanggil glucometer.

Ujian kandungan gula dalam darah dilakukan dalam beberapa jenis prosedur iaitu :


Fasting Blood Sugar  (FSB)
Ujian dilakukan dengan individu tersebut diarahkan berpuasa sekurang-kurangnya 8 jam sebelum ujian dilakukan.

Oral Glucose Tolarance Test (OGTT)
Ujian pemeriksaan gula untuk mengesan diabetes di kalangan wanita hamil dan juga orang biasa. Pesakit diminta untuk minum air gula, dan pemeriksaan darah dilakukan sebelum dan selepas pesakit minum air gula tersebut.

2-Hour Postprandial Blood Sugar (2HPP)
Ujian yang dilakukan terhadap individu selepas 2 jam individu tersebut mula makan. Ujian ini bagi mengetahui keberkesanan pankreas mengeluarkan insulin.

Random Blood Sugar (RBS)
Ujian kadar gula secara rawak ini dilakukan tanpa idividu tersebut berpuasa sebelum membuat ujian. Jika bacaan gula dalam darah individu tersebut luar biasa atau terlalu tiggi, kemungkinan besar menghidap diabetes.
Walau bagaimanapun ujian ini tidak boleh mengesahkan keputusan tersebut dan perlu melalui ujian selanjutnya.

So, kita dah tahu ujian-ujian pengesanan diabetes ini. Jom tengok indikasinya :



Haa.. dah tahukan indikasinya? Jadi, rajin-rajinkan lah diri buat ujian. Kesan dari awal. Boleh usaha dari awal kan?

Ni Cik Dee nak bantu uollsss. Cuba lihat testimoni ini :


Cuba bayangkan, dari berpuluh bacaan paras gula, boleh turun sehingga ke bacaan 8 yang menghampir bacaan normal belum pun habis sebotol. Maknanya hampir bebas daripada diabetes ni kan?!

Uolllsss tak nak cuba ke?

Monday, February 13, 2017

Sakit Lutut Ibu Hilang

Assalamualaikum w.b.t uollsss

Apa khabar? Lama Cik Dee tak on net ni..
πŸ˜…

Hari ini Cik Dee nak cerita betapa happy nya seorang menantu apabila ibu mertuanya semakin sihat. Orang kata, sayang suami, pikat ibu mertua kan? Hehehe... Tapi sebenarnya memang ibu mertua wajib kita sayang sama seperti ibu kita. Syurga suami di bawah tapak kaki ibunya, syurga isteri di bawah tapak kaki suami....betul tak?

Eh, melalut panjang pula... Sebelum Cik Dee up cerita Puan ni, jom Cik Dee cerita sedikit pasal punca sakit lutut ini:

1. Faktor Umur - biasalah, bila dah semakin berumur, semakin banyak yang lemah dan kurang dalam badan kita. Termasuklah cecair dalam lutut kita, kalsium tulang kita, fungsi sendi kita, dan macam-macam lagi lah.

2. Berat Badan Berlebihan - lutut kita ini berfungsi sebagai penyokong badan kita. Padanya ada sendi yang seumpama getah atau spring. Jadi bila ia menanggung beban berlebihan, lama-lama akan kendurlah ia kan? Itulah punca terjadinya sakit lutut.

3. Jantina - faktanya, wanita lebih mudah mengalami sakit lutut ini kerana tulang punggung wanita lebih lebar daripada lelaki, menyebabkan lebih tekanan pada otot peha bahagian dalam, dan efek tekanan tersebut adalah pada tempurung lutut. Lebih membimbangkan lagi, wanita berumur 55 tahun dan ke atas lebih berisiko menderita sakit lutut kerana faktor perubahan hormon, kekurangan kalsium, peningkatan kadar kolesterol, faktor pemakanan dan selepas putus haid.

Ada beberapa faktor lagi Cik Dee nak cerita, tapi... Nanti dulu lah 😁 kita terus sambung cerita menantu mithali yang beri ibu mertuanya Vivix ini. Hasilnya....


Wednesday, February 8, 2017

Rahsia Kurangkan Uban Tanpa Mencabutnya

Assalamualaikum w.b.t semua...

Apa khabar? Cik Dee harap semuanya sihat-sihat belaka hendaknya.

Uollsss tahu tak ini apa? πŸ˜‚


Ahaa... U.B.A.N , inilah perkara yang amat dirunsingkan menjelang peningkatan usia ini. Bila ada uban, mulalah risau diri ini dah tua, dah berkedut,hilang keyakinan diri, padahal umur baru menjelang 30-an ke 40-an.

Ramai tak tahu, orang muda sekarang ni pun ramai dah ada uban tau... Huhuhu... Lagi menakutkan kan?!

Uolllsss nak tak Cik Dee share rahsia paling senang nak kurangkan uban tu, malah boleh nampak semakin muda ; awet muda tau...


Rahsianya, amalkan Vivix jer laa... Betul ke tak ini?
Betul lah....tak percaya? Ini dia buktinya :




Monday, February 6, 2017

Rahsia 3 Hari Luka Sembuh

Assalamualaikum w.b.t semua....

Apa khabar uollsss? Lama dah kan Cik Dee tak bersiaran kan....

Ok, hari ni  Cik Dee nak kongsi rahsia! Rahsia apa? Hehhee

Rahsia nak sembuh luka dengan cepat. Luka apa? Kalau wanita macam Cik Dee yang pernah melahirkan tentu tahu kan, luka episiotomi? Haa tentu  tahu betapa seksanya mghadapi situasi tu kan? πŸ˜‚


Friday, January 27, 2017

Rahsia Susu Ibu Melimpah Ruah.

Assalamualaikum w.b.t semua....

Salam Jumaat.

Apa khabar uolllss? Hari ini kan Cik Dee nak share kat uollss rahsia untuk menyusukan anak uollsss selama dua tahun tanpa gagal. πŸ˜‰

Ini berdasarkan pengalaman Cik Dee sendiri ye...

Rahsianya yang pertama ialah mind setting dari awal sebelum bersalin lagi.  Masa uollsss nak buat persedian untuk sambut baby tu, jangan sekali² terpikat dengan BOTOL SUSU 🍼🍼🍼 yang acah-acah comel tu ye.. hihihihi

Yang kedua ialah jangan give up dan keep breastfeed sekerap mungkin. Kalau uollsss bekerja, jangan give up untuk buat stok EBM ya.

Yang ketiga jaga pemakanan uolllsss ya... Makan dengan kerap tapi jumlah sedikit kalau uollss nak maintain slim  πŸ˜. Makan banyak protein, instead of lemak... Hehehe... Salah satu cara nak dapatkan bekalan protein yang cukup tanpa risau lelemak tu dengan ambil ini :





Ya, Energizing Soy Protein a.k.a ESP ni la... Sat lagi Cik Dee share dengan uollss kenapa pilih ESP Shaklee ini.

Kalau dah uollsss ambil ESP ini, uollsss add on dengan yang ni memang bagus sangat especially dari masa pantang.

Dan wajib tambah ini juga

Monday, January 23, 2017

Bertahun Masih Cuba Hamil?

Assalamualaikum w.b.t semua....

Apa khabar uolllss...? Diam tak diam dah hampir sebulan dah kan kita berada dalam tahun 2017 ini.

Masuk tahun baru bermakna bertambahlah usia kita, usia perkahwinan kita (bagi yang dah berkahwin)... Mungkin ada antara uollsss yang masih menanti kehadiran cahaya mata seiring bertambahnya usia perkahwinan...

Usah stress... Allah itu Maha Adil... Pasti ada rezeki uollsss nanti. Teruskan usaha uollsss ya ! πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Ha, ni Cik Dee nak share dengan uollss ni, ikhtiar melalui pemakanan supplemen ni haa...

Bukan Cik Dee suka-suka nak suggest yer... Pakar yag bagi tips ni πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡





Percaya tak? πŸ˜‰

Ok, cadangannya ialah :

B Complex

Vita-C Plus

ESP


Suami tambah : Vita-E Complex dan OmegaGuard

Isteri tambah : GLA Complex dan Alfalfa (untuk mereka yang alami keputihan teruk)


Paling baik, keduanya tambah VIVIX juga...πŸ˜‹ Inshaa Allah dengan ditambah dengan doa dan tawakal kepada Allah, semua tidak mustahil...

Buktinya....








Uolllsss dah percaya? Mahu cuba? Mai la WhatsApp Cik Dee naaa.... 0194060504 😘

Friday, January 20, 2017

Bersih Tanpa Bahan Kimia

Assalamualaikum w.b.t semua...

Salam Jumaat uollllssss...

Apa khabar?

Hari ini kann...Cik Dee nak share sikit yang Shaklee ni kannn bukan sahaja ada supplement yang terbaik πŸ‘πŸ‘πŸ‘ tapi Shaklee ada pelbagai produk yang berkaitan dengan kesihatan tau...

Kalau nak sihat, kebersihan kena jaga kan? Baik dari segi apa yang kita makan, mahupun persikaran kita, malah diri juga kan... So, Cik Dee cerita kat uolllsss tentang

SET PENCUCI RUMAH

Haaa... Percaya ke tidak? Percayalah.....


Wednesday, January 18, 2017

Tentang Merah

Assalamualaikum w.b.t uollsss semua....

Apa khabar hari ini? Hari ini kan, Cik Dee duk ronda cari barang untuk hias reading board Puteri Cik Dee... Masuk kedai gift n craft tu mata Cik Dee berpinar merah jerr... 

Hahaha....dah tentulah, kan dah nak Tahun Baru Cina ni kan... merah pada Chinese ni kan bawa 'ong' atau tuah kan kan kan? πŸ˜‰

Haaa apa yang merah dengan Shaklee ni ye? Dah tentulah Vivix yang awesome πŸ˜‹

Hari ini Cik Dee nak cerita lagi apa yang awesome sangat Vivix ni...

Vivix ini bukan sebarang suplemen ye... Setiap bahannya ada 2000 jurnal @ research reports. Bukan sikit 2000 tu ye.... 

Kalau uollsss nak tahu juga, Vivix ini suplemen anti-penuaan paling lama yang menjalani kajian sebelum didedahkan kepada pengguna. Kajiannya terperinci dan bertaraf dunia. 🌎
Γ€





Monday, January 16, 2017

Mudahnya Fasa Kehamilan

Assalamualaikum w.b.t uollssss

Apa khabar di hari Isnin ini... Harapnya uollssss tak Monday's blues la yee...πŸ˜‰

Ehemmm... Ada tak antara uollsss ni sedang hamil?

Baru hamil ke... Emmm seronoknya kan? Lagi pula yang tak ada nak lalui alahan tu...

Bagi yang pertama kali mengandung tu, mesti pelbagai perasaan ada sekarang kan?

Rindunya masa Cik Dee preggyy... 😳😳😳

Uoollsss tahu tak yang masa mengandung ini, bukan makanan yang patut dikongsi dengan baby dalam kandungan... TETAPI, nutrien tu yang penting...

Barulah badan tak macam dipam-pam, lepas tu dah bersalin, susah pula nak turunkan berat badan ke tahap ideal kan...

Tu la hari ini Cik Dee nak bagi tahu uollssss apa yang penting untuk uolllsss dan bayi dalam kandungan supaya keduanya sihat dan selamat sehingga ke hari kelahiran....

Friday, January 13, 2017

Set Cantik Menawan

Assalamualaikum w.b.t semua...

Salam Jumaat dari Cik Dee...

Semoga uollsss hari ini dilimpahkan rahmat yang berlipat kali ganda pada hari ini dan seterusnya. Inshaa Allah...

Hari ni Cik Dee nak cerita tentang C.A.N.T.I.K 😘

Siapa tak nak cantik kan? Tapi sekarang ni kan, orang bak cantik sampai sanggup sakit...πŸ˜‚

Kalau Cik Dee tak sanggup iollssss

Wednesday, January 11, 2017

Istimewanya Vivix

Assalamualaikum w.b.t uoollssss

Apa khabar?

Hari ini kan Cik Dee nak cerita istimewanya Vivix ini.


Harga sebotol Vivix adalah mencecah sehingga RM500 sebotol, namun jika hendak dibanding dengan nilai faedah yang terdapat dalam formula Vivix ini, rasa CIk Dee tidak setanding dengan harag RM500 itu...

Tak percaya? Jom baca celoteh Cik Dee hari ini... hehehehe.....

MANFAAT VIVIX


Monday, January 9, 2017

Aduh, Sembelit!

Assalamualaikum w.b.t uollllssss

Apa khabar hari ni? Isnin kann...jangan nak blues sangat lah ye...πŸ˜‰

Kali ni Cik Dee nak cerita sikit pasal SEMBELIT. Huhuhuhu...

Alhamdulillah, rasanya setakat ini Cik Dee belum pernah alami...tapi tak tahulah kalau Cik Dee sebenarnya mengalaminya tapi Cik Dee tak tahu... πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆ

Sembelit ni bahasa kasarnya susah nak membuang setiap hari. Jika sistem penghadaman kita baik, setiap hari atau sebaiknya setiap pagi kita perlu membuang segala bahan buangan sisa toksin dalam badan kita... Hehehe...

Tapi.... Uollsss jangan geli hati sakan nooo... SEMBELIT BOLEH BAWA MAUT jika tidak ditangani dari awal ye...😨😨😨😨😨

Tak percaya? Lihat ini :


Haaa makanya, yang rasa-rasa ada simptom sembelit tu, cepatlah selesaikan masalah anda ye...

Biasanya yang mengalami sembelit ini, mereka kekurangan fiber, kurang minum air, kurang kalsium dan macam-macam lah kurangnya... Ada satu perkara yang lebih iaitu TOKSIN. Huhuhuuu

Jom Cik Dee nak share cara mudah nak settle ni, inshaa Allah...

Untuk dewasa kita ada

Herbalax

Ostematrix

Lagi bagus add on Lecithin dan Alfalfa.

Untuk kanak-kanak kita boleh beri

Mealshakes

Lebih bagus jika tambah Vita-Lea Kids dan Chewable Vita-C


Ada yang nak cuba? Mai contact Cik Dee naa.. 0194060504 😍😘

LIVE LIFE HEALTHY & HAPPY

p/s : Segala imej akan di update kemudian yer...huhu dari tadi Cik Dee cuba upload 1 gambar pun tak lepas..aduh duuuhhh..



Friday, January 6, 2017

Set Hapus Jeragat

Assalamualaikum w.b.t semuaaaaa....

Salam Jumaat uuuooolllssss

Sebelum ini kan... Cik Dee dah cerita pasal jerawat kan...

Hari ini pulak Cik Dee nak cerita tentang JERAGAT pulaaaaa.... Ahhaaa ni memang berkaitkan?

Jeragat atau Pigmentasi tu macam mana rupanya ye?



Haa gitulah rupa jeragat.

Macam mana jeragat ini terjadi ye?

Thursday, January 5, 2017

Set Kawal Jerawat

Assalamualaikum w.b.t uollllssss

Apa khabar sahabat Cik Dee semua...πŸ˜†

Uollsss kenal tak ini apa? 😨


Haaa mesti semua tahukan? Inilah musuh utama wanita terutamanya...hehehe termasuklah Cik Dee πŸ™ˆ

Macam mana ye boleh jadi macam ini, sedangkan masa kita kanak-kanak, punyalah licin, suci murni mulus kulit kita kan?

Jom kita ambil tahu sikit puncanya jerawat ini :


Ini Cik Dee tak dapat pastikan sama ada ianya fakta atau bukan. Cuma yang ini berdasarkan kedudukan jerawat di wajah kita.

Tapi yang ini adalah punca sebenarnya jerawat muncul mencemar wajah...hihihi

1. Perubahan hormon
2. Tekanan (Stress)
3. Pemakanan
4. Toksin
5. Alergi atau alahan
6. Jangkitan kulit dan resdung
7. Perubahan biologi badan
8. Persekitaran dab pencemaran
9. Faktor cuaca
10. Faktor genetik / keturunan

Haaa.... Nanti Cik Dee update ye penerangannya πŸ˜‰ dengan bahasa Cik Dre sendiri lah ye...

Dah tahu serba sedikit pasal jerawat ni, mai Cik Dee nak bisik-bisik kat uollssss macam ada orang yang dah senang hati bebas dari jerawat dengan produk Shaklee....



Ahahaa...ni baru 3 Cik Dee upload (tak dapat nak upload banyak la cayunk..πŸ˜‚, line tak berapa ok)

Antara yang ada dalam set jerawat

Nak cuba?

Monday, January 2, 2017

Set Kawal Kolestrol

Assalamualaikum w.b.t uolllsss

Apa khabar dan selamat melangkah ke Tahun Baru 2017.



Semoga tahun ini menjadi lebih baik dari tahun yang sebelum ini ok?

Permulaan tahun ini Cik Dee nak ajak uollsss semua jom mulakan cara hidup sihat...

So, pertama sekali yang paling penting adalah kawal kolesterol dalam badan kita ye....

Apa itu Kolesterol?

Cuba uolllsss lihat dalam gambar ini :



Boelh teka apa dia kolesterol itu? Hehehe... tak apa, Jom Cik Dee tunjuk yang mana kolesterol....


Nampak kan? jadi dari situ, kita boleh agak impaknya apabila tahap kolesterol kita menjadi tinggi.

Itulah faktor utama risiko

Sakit/ Masalah Jantung
Darah Tinggi / Hypertensi
Strok


Semua adalah penyakit utama yang mampu membaerikan risiko maut mengejut.

Jadi inilah pentingnya, kita ambil tahu dan kawal tahap kolesterol dalam badan kita.

Jadi Cik Dee suka sangat nak syorkan supplemen (makanan tambahan) yang mampu membantu untuk kawal paras kolesterol dalam badan kita.

Tentunya lah dari Shaklee yang terbukti semulajadi ini....hehehe

Ini dia set nya :
Haaa... sekejap lagi Cik Dee cerita panjang lebar bagaiman produk ini boleh bantu ye....