Thursday, August 31, 2017

Cerita Si Merah Ajaib Lagi

Assalamualaikum w.b.t uollsss

Salam Merdeka yang ke 60 uollsss....😘

Hari ini Cik Dee nak cerita pasal sirap merah lagi... Uollss jangan bosan yer 😉 Cik Vivix ni memang power, jadi cerita pasal dia memang tak pernah habis...


Cik Dee nak claim lebih pun tak berani, mai Cik Dee kongsi satu lagi Testimoni je lah yer.



Adik customer ink menghidap simptom menghampiri kepada kegagalan buah pinggang. Tapi dengan ikhtiar Vivix, alhamdulillah... Dah boleh buang air dengan baik, warna urin bertambah baik, bermakna buah pinggangnya kembali berfungsi dengan baik.

Ingat uollsss, badan kita ni tiada sparepart dijual di kedai. Penderma pun susah nak cari... Jadi, sebaiknya kita jagalah amanah Allah kepada kita ye uollss.

Nanti Cik Dee sambung celoteh lagi naaa....


Thursday, August 24, 2017

Nak tambah pendapatan dengan Shaklee?

Assalamualaikum w.b.t uollsss

Apa khabar semua?

😘

Raya puasa lepas dah... Raya Haji nak sampai pulak dah..

Ada yang pening nak tambah belanja? 😉

Uollsss mai la join Cik Dee dengan Shaklee.

Macam mana ye? Senang sahaja... Uollss contact Cik Dee di nombor ini : 0194060504 melalui Call @ Sms (whatsapp Cik Dee problem laaa 😂

Nanti Cik Dse bantu uollss, guide macam mana nak tambah pendapat dengan Shaklee...

Yang penting uollss mahu dan mahu...

Nanti Cik Dee sambung lagi yer... 😘


Thursday, August 17, 2017

Bukan Ahli Tapi Mahu Beli Produk Shaklee?

Assalamualaikum w.b.t uollss...

Apa khabar semua? Diharapkan semua yang sudi mengikuti Cik Dee ini sihat-sihat belaka ye...

Kali ini Cik Dee nak beritahu uollss, macam mana nak beli produk Shaklee walaupun uollss ni bukan ahli.

Cara paling mudah, uollss Call @ SMS @ WhatsApp @ Telegram sahajalah Cik Dee 😉 kan... Hehehe...

0194060504

Ahaa nanti Cik Dee update direct link untuk Whatsapp yer.. tapi memandangkan sekarang ini handphone Cik Dee ada sedikit masalah, jadi uollss cuma boleh Call @ SMS sahaja di nombor berikut.

Alternatif lain, uollss bolehlah Message Cik Dee di Facebook Dina Zahraa yer...

Ok, andaikata uollss ada berdekatan dengan HQ atau cawangan (Branch) yang Cik Dee ada cerita sebelum ini, bolehlah walk-in sahaja. 😉

Ni nak cerita, kalau uollss pergi ke HQ Shaklee, mesti uollss akan suka sebab macam pergi ke kedai sebab boleh pick & pay sahaja. Bukan seperti sebelum ini, pembelian hanya melalu kaunter.

Seronok tau... Sambil tu uollss pun boleh dapatkan nasihat dari pakar nutrisi dan juga boleh buat pemeriksaan asas kesihatan.

Nanti Cik Dee update gambar ye... Gambar ada dalamhandphone yang 'sakit' tu.. 😂😂😂

Sehingga berjumpa lagi uollss...😘






Friday, August 11, 2017

Al Kisah Ibu dan Anak Berenam Shaklee

Assalamualaikum w.b.t. semua...

Hari ini kan Cik Dee ada nak kongsi sikitlah berkaitan dengan syarikat Shaklee ini tau...

Ye la, Asyik pasal produk sahaja. Jom kita kenal-kenal dengan Shaklee ni ;)

Kalau uollss nak tahu, Shaklee ini syarikat multilevel yang sangat kukuh.

Di Malaysia, HeadQuartes a.k.a ibu pejabat Shaklee ada di sini.

Manakala di Seluruh Malaysia, Shaklee ada ENAM (6) cawangan kecilnya ye. Dan Cik Dee nak ingatkan yer, Shaklee tidak pernah mengadakan stokis atau kiosk di mana jua di dalam Malaysia.

Harapnya uollsss tidak salah pilih tempat yang betul untuk mendapatkan produk Shaklee ini.

Sekejap lagi Cik Dee ceritakan di mana lokasi-lokasi cawangan Shaklee yang ada ini ye.

Stay tuned....


Thursday, August 3, 2017

Bebas Sakit Urat dan Sendi Tanpa Steroid atau Suntikan?

Assalamualaikum w.b.t semua....


Sudah agak lama bersawang laman Cik Dee ni kan...

Apa khabar uollss semua, selepas puasa dan berhari raya ini? Harapnya uollsss semu sihat dan di bawah lindungan Allah s.w.t sentiasa.


So, hari ini Cik Dee nak bercerita tentang sakit urat. Almaklumlah, sudah menghampiri ke hujung tahun ini, semakin lama semakin meningkat usia kita... faham sahaja lah ye... hehehe


Kalau uollss nak tahu, sekarang ini bukan sahaja warga emas yang menderita sakit urat. Golongan muda sekarang pun ada sudah yang terasa sakit urat. Nak tahu kenapa?

Sudah tentulah faktor pengaruh pemakanan dan gaya hidup kini...

Oleh kerana Cik Dee wanita, Cik Dee nak cerita sakit urat yang berkaitan dengan wanitalah ye... Wanita yang telah melahirkan biasanya lebih terdedah dengan derita sakit urat lebih-lebih lagi jika tidak berpantang dengan betul. Ini adalah pengalaman Cik Dee sendiri yer... di kala umur baru menjelang 30-an ini sudah mula terasa sakit berlarutan di bahagian belakang, di bahagian pinggang, leher@tengkuk...

Menyesalnya, tak perlu digambarkanlah... huhuhu tapi redha lah sambil cari ikhtiar supaya tidak menjadi lebih mudarat.

Alhamdulillah, kini ada sedikit pengurangan penderitaan sakit urat dan sendi ini. Nak tahu apa Cik Dee makan? Tentulah produk Shaklee sendiri ( #sayamakansayajual ) hehehehe...

Ok, supplemen yang dicadangkan untuk diambil bagi masalah urat sendi ini ialah :


  • Vivix
  • Collagen
  • Ostematrik
  • OmegaGuard
  • Alternatif tambahan : SR Vita-C & B Complex

Semua pilihan di atas boleh diadjust mengikut bajet yer... Uollss nampak tak botol yang kiri tu. Haaa... yang itu adalah yang terbaik untuk sendi, tetapi yang itu dah tak ada dah ye...huhuhu...

Macam Cik Dee, ambil Ostematrik, OmegaGuard, Vivix, SR Vita-C dan B Complex... Banyak kan? hehehe tapi CIk Dee ini kadang liat sikit nak ikut jadual... sebab itu kesannya agak perlahan. Jangan follow Cik Dee yer, uollss kena firm tau! hihihihii 

Mai Cik Dee cerita sedikit kenapa supplemen tersebut dicadangkan untuk sakit urat ini :

Wednesday, April 19, 2017

Ada Apa Dengan Shaklee?

Assalamualaikum w.b.t uolllsss

Lama sungguh Cik Dee tidak bersiaran kan...? Maaf ye uollsss kot ada yang mengikuti celoteh Cik Dee selama ini.

Uollsss rindu tak? 😉

Ehehe... Ok lah, hari ini Cik Dee nak cerita sedikit apa yang Cik Dee dapat dengan join Shaklee ini.

Sehingga kini, yang paling bernilai bagi Cik Dee adalah keberanian dan self-confident Cik Dee semaki improve selepas berjumpa dan bergaul rapat dengan leader dan sahabat Cik Dee...

Tapi kalau uollss nak tahu, dengan Shaklee macam-macam peluang boleh dapat tau... Uollss boleh naik cruise, boleh melancong free, rajin lagi boleh dapat kereta, yang paling penting financial freedom!

Siapa tak nak kan? Almaklumlah, dengan kos sara hidup yang makin tinggi sekarang ini.

Percaya atau tidak, dengan bonus Shaklee lah, Cik Dee dapat tambah belanja untuk persediaan sekolah anak Cik Dee tahu... 😂 (Masa itu Cik Dee baru sahaja bekerja dengan gaji paling minimun ketika itu)

Alhamdulillah... Paling tidak sekarang dengan izin Allah, Cik Dee pun dah bebas resdung dengan ikhtiar Shaklee 😘 juga. Hehehe seronok sangat tak ada bersin sepanjang hari.

Nak cuba? Cuba consume dulu, baru jatuh cinta dan masuk ahli dengan rela hati 😉

Tak kenal maka tak cinta bukan? Dah kenal, dah cinta, tak akan lepas punya! 💕💕💕

Hello..hello..hello lah Cik Dee yer...

Whatsapp / Telegram 0194060504

Monday, March 13, 2017

Nak Muda 25 tahun?

Assalamualaikum w.b.t

Selamat memulakan minggu uolllss... 😊

Hari ini kesihatan Cik Dee tak berapa mengizinkan. 😂 Apapun Cik Dee still nak share something juga kat uollsss!



Siapa nak kelihatan muda dalam 25tahun macam tu....?😏 Jangan terkejut jika anda berusia 40an, di'ngurat' oleh pelajar form 5 😨 hahahaha

Mai Cik Dee share rahsia... Uollss tengok jer ni👇👇👇👇












Ahaaaaa ada berani? Tak perlu SK1* berharga beribu 1 set tu (maybe lah kot, Cik Dee tak pernah beli 😁)

Beli jer Vivix, RM500 sahaja, dan uollss akan sihat wajah, sihat juga badan, dan sihat poket kalau uolllss register ahli 😉

Mai laa 0194060504 - WhatsApp sahaja ya buat masa ini, sebab Cik Dee tak berapa nak sihat kebelakangan ini.